Međubiskupijski stručni skup za odgojiteljice u vjeri

Split, 13. travnja 2024.

Međubiskupijski stručni skup za odgojiteljice u vjeri održat će se 13. travnja (subota) 2024. godine, u prostorijama Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu, s početkom u 9 sati. Ovaj stručni skup, na temu: Suvremeni mediji u ranom i predškolskom odgoju, organiziraju Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije i AZOO - Podružnica Split. Program stručnog skupa Suvremeni

Katolički portal Mreže Riječi proslavio prvu godišnjicu postojanja

Split, 25. ožujka 2024.

Prigodom prve godišnjice od osnutka vjeroučiteljskog portala Splitsko-makarske nadbiskupije „Mreže Riječi“ splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Zdenko Križić sastao se s urednicima, članovima i suradnicima Portala u ponedjeljak 25. ožujka u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu.

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Vepricu

Vepric, 23. ožujka 2024.

U organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, u subotu, 23. ožujka 2024. godine održana je godišnja duhovna obnova koja je u marijanskom svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu okupila oko 100 vjeroučitelja laika Splitsko-makarske nadbiskupije. Voditelj duhovne obnove bio je don Stipan Šurlin, upravitelj svetišta i duhovnog centra u Vepricu.

Zanimljivosti

U povijesti je bio jedan papa koji nikada nije bio papa. Naime, Stjepan preziter je izabran za papu 22.ožujka 752. godine, ali je nakon dva dana umro i nije posvećen za papu. Novi papa, Stjepan II, izabran je 26.ožujka 752.

Humor

Vračara će jednoj ženi: “Vidim u kartama da će vaš muž uskoro umrijeti…” “To znam”, odgovori žena, “a što kažu karte hoće li biti istrage?”.

Poslovice

Nije sretan onaj tko ima ono što želi, već onaj koji ne želi ono što nema. (Latinska)