Anjana, brižni čimpanza - istinita priča Novo!

0 preuzimanja

Anjana_brizni_cimpanzaNa Institutu za ugrožene vrste u Južnoj Karolini u SAD-u, za vrijeme uragana Hannah koji je danima bjesnio u rujnu 2008., dva bijela tigrića ostala su bez majke. Brigu oko mladunčadi preuzeo je Anjana koji je u potpunosti zamijenio njihovu majku. Anjana je mužjak čimpanze star dvije i pol godine. Tigriće nosi na leđima i satima se s njima igra. Hrani ih i brine se za njih. Dirljivo, zar ne? Stoga pomažimo i mi nemoćne, i poštujmo život jer život je čudo.

Pregleda: 746 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 25. 11. 2019.

Slični dokumenti

Svom snagom
Svom snagom
vaza_ilustracijaOtac je promatrao svog sinčića kako pokušava premjestiti oveću vazu s cvijećem. Mališan se trudio, naprezao, mrmlljao, ali nije ju uspio pomaknuti. "Jesi li upotrijebio sve svoje snage?" upita ga otac. "Jesam", odgovori dječačić. ;Nisi", odvrati mu otac, "jer nisi pozvao mene da ti pomognem!" Moliti znači upotrijebiti "sve" svoje snage.
Legenda o toplom kamenu
Legenda o toplom kamenu

Prema jednoj legendi, nakon požara u Aleksandrijskoj knjižnici u Egiptu, sačuvana je jedna knjiga. Budući da nije bila posebno vrijedna prodana je nekom siromašnom čovjeku za nekoliko novčića.

Zanimljivosti

Dizajn odora papine Švicarske garde pripisuje se Michelangelu osobno.

Humor

Neki dobrodušni seljak dođe kod svog župnika i požali mu se: Moj sin je otišao živjeti u grad. Ima plaću oko 300 eura. Što mislite oče, hoće li tamo živjeti kao dobar kršćanin? – Sigurno. Sa toliko novaca i ne može drugačŤije.

Poslovice

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. (Arapska poslovica)