Duhovna obnova za vjeroučitelje i treće županijsko stručno vijeće

Vepric, 2. srpnja 2022.

Godišnja duhovna obnova za vjeroučitelje Splitsko-makarske nadbiskupije održat će se 2. srpnja (subota) 2022. godine u nadbiskupijskom marijanskom svetištu u Vepricu.

Program susreta:

10.00 sati – Predavanje: Za sinodalnu Crkvu – zajedništvo, sudjelovanje i poslanje (Josip Periš)

11.00 sati – Radionice po vijećima na temu: Sinodalnost vjeroučitelja – mogućnosti i perspektive (voditelji ŽSV)

12.00 sati – Sv. misa (špilja)

13.00 sati – Ručak

Ova duhovna obnova prigoda je da se zajednički okupimo uživo i zahvalimo Bogu za ovu školsku godinu.

Posebno napominjemo da je ova duhovna obnova ujedno i treći sastanak županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja. Stoga će svaki voditelj ŽSV otvoriti prijave putem aplikacije http://ettaedu.azoo.hr/, a vjeroučitelji su dužni prijaviti se na svoje ŽSV, najkasnije do 29. lipnja ovog mjeseca. Prijava nam je važna i radi organizacije zajedničkog ručka.

Prijevoz do Veprica je u vlastitoj režiji. Molimo Vas da osobno kontaktirate kolege/ice vjeroučitelje/ice koji putuju svojim automobilima.

Zanimljivosti

Početak izgradnje veličanstvene bazilike Notre Dame de Fourviere, jedne od glavnih građevina u Lyonu u Francuskoj platile su žene tkalaca svile.

Humor

Župnik posjeti obitelj koja je nedavno doselila u grad, pa upita djevojčicu koja ide u prvi razred osnovne škole: – Znaš li tko je Isus? Djevojčica šuti i sliježe ramenima. Na to će župnik majci: – Pa kako je moguće da vaša kći ne zna ni tko je Isus? Mama odgovori: – Nemojte joj zamjeriti, tek smo došli u ovaj grad i još nikoga ne poznajemo.

Poslovice

Tko pobijedi strah taj je i tigru opasan protivnik. (Indijska)