Međubiskupijski stručni skup za vjeroučitelje u školi

Online, 27. studenoga 2021.

Međubiskupijski stručni skup za sve vjeroučitelje održat će se 27. studenoga 2021. (subota), od 10 do 16 sati na temu: Pred izazovima novih religioznih pokreta i sljedbi (Program stručnog skupa).

Ovaj stručni skup na međubiskupijskoj razini organiziraju Katehetski uredi Splitsko-makarske, Zadarske, Šibenske, Dubrovačke i Hvarske nad/biskupije u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje – Podružnica Split koja pokriva navedene biskupije. Ovaj stručni skup obvezan je za sve vjeroučitelje u školi u sklopu njihova trajnog usavršavanja.

Zbog važećih mjera zaštite od zaraze koronavirusa, stručni skup će se održati online preko Zooma. Šifru za uključenje svi će vjeroučitelji dobiti na osobni e-mail dan uoči održavanja skupa, a šifra će biti objavljena i na web stranicama Katehetskog ureda.

Vjeroučitelji se trebaju prijaviti isključivo elektroničkim putem na: ettaedu.azoo.hr najkasnije do 26. studenoga ove godine.

Očekujemo Vaše sudjelovanje na stručnom skupu.

Zanimljivosti

Napoleon je 1801., prije nego se proglasio carem i kraljem Italije, uredio Zakon o školstvu kojim je ustrojio gimnazije (liceje) za koje su postojale stipendije.

Humor

Djeca se igraju mobitelima u pješčaniku, a jedina odgojiteljica drijema na klupi. – Kako možete spavati, to su mala djeca… razbježat će se – probudi ju prolaznik. – Neće oni nigdje. Wi – Fi nam je ograničen na pješčanik.

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)