Primanje kod nadbiskupa za najuspješnije ekipe vjeronaučne olimpijade

Split, 27. svibnja 2022.

Katehetski ured organizira tradicionalno godišnje primanje kod splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše za po četiri najbolje plasirane ekipe osnovnih i srednjih škola na ovogodišnjem nadbiskupijskom natjecanju iz vjeronauka. Primanje će se održati u petak, 27. svibnja 2022. godine u 11.30 sati, u Nadbiskupskom ordinarijatu (Poljana kneza Trpimira 7) u Splitu.

 

Zanimljivosti

Antonio Vasquez, veliki vrač glavnog meksičkog grada svakog dana se 2 puta obraća Svetoj Smrti (plastični kostur koji na sebi ima zeleni dres meksičke reprezentacije i loptu u rukama) paleći 7 svijeća, cigaru i mirišljave štapiće kako bi zaštitio svoju reprezentaciju na SP u Njemačkoj. Rituali neće pomoći Meksikancima da igraju bolji nogomet ali će spriječiti da ih netko ne začara.

Humor

Zar ne želite da odslužim Misu za Vašeg pokojnog muža? – upita župnik udovicu nakon pokopa. – Mislim da mu nije potrebna. Ako je u nebu ne treba mu, a ako je u paklu ne može mu pomoći. – A ako je u čistilištu onda mu je dobro jer se već kod kuće navikao. – dometnu župnik.

Poslovice

Slušaj druge ili će te vlastiti jezik učiniti gluhim. (Indijska)