Svečana promocija zbornika učeničkih radova „Ja Domovinu imam“ - PROMJENA TERMINA

Split, 14. prosinca 2022.

Radosni zbog velikog uspjeha naše nogometne reprezentacije, koja u utorak igra polufinale Svjetskog prvenstva, kako bismo svi mogli gledati i bodriti naše igrače, obavještavamo Vas da će svečana promocija Zbornika "Ja Domovinu imam" biti u srijedu 14. prosinca u 18.30 sati.

Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije, u prigodi 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, organizirao je natječaj literarnih i likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola na okvirnu temu „Ja Domovinu imam“. Natječaj je pobudio veliki interes učenika te je pristiglo mnoštvo njihovih radova. 

Dva prosudbena povjerenstva napravila su izbor najboljih radova te je upravo ovih dana izišao iz tiska zbornik učeničkih literarnih i likovnih radova „Ja Domovinu imam“.

Svečana promocija zbornika učeničkih radova „Ja domovinu imam“ bit će upriličena 14. prosinca 2022. godine u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, u 18.30 sati.

Zbornik će predstaviti:

don Josip Periš, Katolički bogoslovni fakultet u Splitu

Marina Šimić, prof., OŠ Tučepi u Tučepi

doc. dr. sc. Dubravka Kuščević, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu

 

 Nastupa:

Klapa Pasika

Moderatorica: Helena Balajić

 

Pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju na svečanoj promociji zbornika. Ovaj poziv osobito upućujemo učenicima, njihovim voditeljima i roditeljima kao i ravnateljima škola čiji su radovi uvršteni u zbornik. Popis literarnih i likovnih radova u zborniku Ja Domovinu imam

Zanimljivosti

Sedam stotina branitelja, uz pomoć nebeske Majke, obranilo je grad Sinj od 60 000 turskih vojnika 1715. godine. Osmanlije su pripovijedali kako su za vrijeme bitke na zidinama tvrđave u kojoj su bili branitelji vidjeli gospođu koja hoda u velikoj svjetlosti i silno su je se bojali.

Humor

Susrela se dva stara prijatelja nakon više godina. Jedan će drugome: “Uviđam da čovjek s godinama sve lakše i bolje uočava razliku između dobra i zla.” “Da, ali samo kod drugih”, prihvati njegov prijatelj.

Poslovice

Nije sretan onaj tko ima ono što želi, već onaj koji ne želi ono što nema. (Latinska)