Usporedba o modernom životu Novo!

0 preuzimanja

Usporedba o modernom životu

Životinje su se skupile na zborovanje i počele se tužiti kako ljudi uvijek nešto uzimaju od njih.

- "Meni uzimaju mlijeko!", reče krava.

- "Meni uzimaju jaja!", reče kokoš.

- "Meni uzimaju meso za slaninu!", reče svinja.

- "Mene love zbog mojega ulja!", reče kit.

Posljednji je progovorio puž.

- "Ja imam nešto što bi oni sigurno rado uzeli od mene kad bi mogli. Nešto što žele više od svega drugoga. Ja imam vremena."

Imaš na raspolaganju sve vrijeme na svijetu ako ga želiš posvetiti sebi, svojoj izgradnji.

Što te zaustavlja u tome?

A. de Mello

Pregleda: 1208 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 08. 2019.

Slični dokumenti

Dvanaest apostola
Dvanaest apostola

apostoli_vjeronaukPrvi Šimun Petar-Stijena on je zvan, Jakov pak je drugi ko Sin groma znan.

Brat Jakovljev Ivan dobro poznat svim, Andrija je s Petrom istog oca sin.

Betsaida selo Filipov je kraj, Natanael Bartul prozvao se, znaj.

Jakov je još jedan, al' je mlađi on, Sumnjivac je Toma poznat baš po tom.

Toma brata ima Judu Tadeja, Tu je još i Levi, prozvan Matija.

A sad je na redu Šimun Buntovnik I na kraju jadni Juda Izdajnik.

Narcis - priča o oholosti
Narcis - priča o oholosti

narcis_oholost_ilustracijaPrema grčkoj mitologiji nimfa Eho zaljubila se u prelijepog mladića Narcisa koji na nju uopće nije obraćao pažnju. Eho je venula od tuge sve dok od nje nije ostalo ništa osim glasa. Boginja Osvete osudila je oholog Narcisa da se zaljubi u svoj odraz u jezeru. Toliko je bio opčinjen sobom da je jednog dana upao u jezero i utopio se. Poslije Narcisove smrti, došle su Drijade - gorske vile - i vidjele da se jezero pretvorilo u vrč slanih suza. „Zašto plačeš?” - pitale su ga. „Oplakujem Narcisa”, reče jezero. „Ah, ne čudi nas što oplakuješ Narcisa. Mi smo stalno po šumi trčale za njim, a jedino si ti imalo prilike izbliza promatrati njegovu ljepotu.” “Narcis je bio lijep?” - iznenadi se jezero. “Tko bi to mogao znati bolje od tebe? Na tvoje se obale svakog dana naslanjao.” - odgovoriše Drijade. Jezero zašutje trenutak pa reče: „Oplakujem Narcisa, ne zbog njegove ljepote, već zato što sam, svaki put kada bi legao na moje obale, gledao kako se u dubini njegovih očiju zrcali moja vlastita ljepota.”

Oscar Wilde

  Prepoznaješ li sebe u Narcisu ili u jezeru? OHOLOST JE TEŠKI GRIJEH IZ KOJEGA NASTAJU MNOGI DRUGI GRIJESI  

Zanimljivosti

Vitelije, pretpostavljeni Poncija Pilata naredio je ovome da se opravda caru zato što je dao smaknuti vođe Samarijanaca koji su se okupili na brdu Gerizim u potrazi za svetim posudama iz zavjetnog šatora i za još neke ispade. Tiberije je umro prije nego je Pilat stigao u Rim.

Humor

Čovjek sa samo 10 dolara u džepu, očajan, prijavio za posao u Microsoft kao čistač WC školjki. Kadrovski direktor ga je primio na razgovor i poslije kratkog testa mu reče: “Primljeni ste. Ostavite mi Vaš e-mail, da Vam mogu poslati ugovor i spisak Vaših dužnosti.” On, zbunjen, odgovori da nema računalo, pa samim tim ni e-mail. Direktor će na to: “Ako nemate e-mail, virtualno ne postojite, tako da Vas ne mogu primiti…” Siromah, očajan, iziđe iz ured. Uputi se prema supermarketu i tamo kupi gajbicu s 10 kg jagoda. Za kratko vrijeme, proda jagode na komad idući od vrata do vrata i do podne duplira početni kapital. Iznenađen i s entuzijazmom, ponovi istu stvar tri puta i vrati se kući sa 60 dolara. I tako je radio svaki dan od ranog jutra do kasne večeri. Utrostručavao je i učetvorostručavao kapital. Za kratko vrijeme kupi ručnu dvokolicu za posao, a kasnije i kamiončić. Za godinu dana postao je vlasnik male flote vlastitih motornih vozila, a za 5 godina vlasnik jedne od najvećih mreža za distribuciju namirnica u SAD-u. U tom trenutku, misleći na budućnost obitelji, odluči osigurati svoj život. Pozvao je brokera kako bi potpisao policu osiguranja. Broker ga na kraju razgovora zatraži e-mail adresu kako bi mu poslao prospekt osiguranja. *Čovjek odgovori da nema e-mail. “Baščudno, prokomentirao je broker, nemate e-mail a uspjeli ste napraviti malo carstvo. A zamislite gdje biste bili, da ste ga imali!?.” *Čovjek se zamisli, pa odgovori:… “U MICROSOFTU BI ČISTIO WC ŠKOLJKE!!!”

Poslovice

Tko laže vas, lagat će i protiv vas. (Hrvatska poslovica)