"Ako Bog da!"... Novo!

0 preuzimanja

Jedan se seljak vratio kući nakon što je čitav dan proveo koseći žito. Reče svojoj ženi:Biblija - Sutra, u podne, sigurno ću završiti kosidbu! Žena mu odgovori: - Moraš shvatiti da će to biti samo ako Bog da, jer znaš da su krhki ljudski planovi. - Siguran sam, ženo moja, da me ni Bog ni đavao neće spriječiti da završim sutra do podne! Sljedećeg dana, u zoru, seljak se uputi prema polju. Idući putem, sretne Sultanovu pratnju. Jedan iz pratnje ga zaustavi i reče mu: - Dobri čovječe, tražim od tebe da nas odvedeš do planina tamo u daljini. Tvoj Sultan mora tamo biti prije večeri a mi ne znam put. Seljak nije mogao odbiti. Sultan ga je otpustio tek navečer.

Usred noći se vratio i kucao na vrata svoje kuće. - Tko je u ovo vrijeme? - upita njegova žena. - Ja sam, tvoj muž, ako Bog da. Otvori, ako Bog da, želim ići spavati, ako Bog da!

Pregleda: 2207 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 20. 11. 2019.

Slični dokumenti

Košara vode - priča za razmišljanje
Košara vode - priča za razmišljanje

Jedan je čovjek došao starom, iskusnom i mudrom redovniku-pustinjaku i upitao ga za savjet.

Pripovijedao je pustinjaku kako svaki dan moli, kako redovito ide na svetu misu i čita Riječ Božju. Ali jedva nešto od toga ostaje u srcu, dok većinu brzo zaboravlja. Upitao je pustinjaka što mu je činiti.

Redovnik mu je dao u ruke prljavu vrbovu košaru i zatražio: Donesi mi u ovoj košari, molim te, vode s izvora! Čovjek se začudio zahtjevu. Pomislivši: možda se dogodi čudo pa uspijem donijeti vode u vrbovoj košari. Došao je do izvora i dugo, dugo držao košaru u vodi. Zahvatio je vodu i pohitao k starcu. Međutim, nikakvo čudo se nije dogodilo. Voda je iscurila i, kad je došao natrag, košara je bila potpuno prazna.

Stari mu je pustinjak rekao: Idi ponovo! Zagrabi i donesi vode u košari! Zahtjev je ponovio desetak puta. Čovjek je desetak puta išao na izvor ali uzalud. Razočaran se vratio starcu s praznom košarom.

Pustinjak mu je rekao: Sad pogledaj! Košara koja je bila prljava posve je čista! Isto se događa i s riječima Svetog pisma, i s molitvama u tvome srcu. Nikad nećeš uspjeti zadržati ih sve u srcu, ali te riječi tijekom vremena čiste tvoje srce. Riječ Božja potiče te na pokoru, ljubav i dobra djela. Te riječi s vremenom pretvaraju prljavštinu tvoje duše u predivan Božji perivoj!

Trebamo Isusa - došašće
Trebamo Isusa - došašće

Mi zaista trebamo nekoga

Koji neće izbjegavati probleme ovoga svijeta
Koji će miriti bogate i siromašne ...

Zanimljivosti

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća počela se pisati enciklopedija “Bibliotheca Sanctorum” s imenima i životopisima svetaca. Ima 30 svezaka s preko 8 000 stranica i stalno se ispravlja i nadopunjuje.

Humor

Zašto pogrebna vozila nemaju rotacijska svjetla? Nema potrebe – ništa nije hitno!

Poslovice

Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman)