Bumbar - o postojanju Boga Novo!

0 preuzimanja

bumbar-fotografijaŽeleći ohrabriti one koji nemaju pouzdanja u svoje snage i sposobnosti Arthur Lassen je čovjeka usporedio s bumbarom: Tko god misli ili govori Ja to ne mogu!, sam si postavlja nepotrebne granice.

Bumbar ima površinu krila 0,7 četvornih centimetara nasuprot težine 1,2 grama. Prema aerodinamičnim zakonima bumbar ne može letjeti. Veličina, težina i oblik njegova tijela u odnosu na raspon njegovih krila, rezultiraju time da mu je letenje nemoguće.

No, budući da bumbar nije svjestan te znanstvene činjenice i da je sav usmjeren na postizanje svoga cilja, on ipak leti i svakodnevno skupi malo meda.

autor nepoznat

Pregleda: 2219 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Ti si moj (čovjek i Bog Stvoritelj)
Ti si moj (čovjek i Bog Stvoritelj)

Veći bankovni račun. Bolja odjeća. Više igračaka. Veće, bolje, više - po tome svijet odlučuje tko je poseban, a tko nije. Tu poruku svednevice slušamo mi i naša djeca ali to nije Božja poruka.

Zanimljivosti

Prema Dioklecijanovom ediktu o cijenama iz 301. (ulomci pronađeni u Aphrodisiasu u Turskoj) učitelj u osnovnoj školi imao je mjesečnu plaću po dječaku jednaku plaći zidara, stolara, tesara, kovača, pekara, vapnara, polagača kamenih pločnika, kolara, graditelja riječnih brodova, štukatera dnevno s prehranom.

Humor

– Učiteljica me pitala imam li brata ili sestru koji idu u našu školu. – Što si joj odgovorio? – Da nemam. – I što je ona na to rekla? – Bogu hvala.

Poslovice

Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman)