Kuća mira - priča Novo!

0 preuzimanja

vrata-animacijaOtac je sa sinčićem zastao u muzeju pred jednom slikom. Zvala se KUĆA MIRA. Mališan je pomno motrio sliku i glasno razmišljao. - Oče, slikar je zaboravio naslikati kvaku na vratima. Kako će mir ući u ovu kuću? Otac, začuđen, odgovori: - Možda slikar hoće reći ovo: Mir u kuću ulazi tek onda kad mu mi iznutra otvorimo vrata.

W. Hoofsűmmer

Pregleda: 780 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Graditelj i njegov jedrenjak
Graditelj i njegov jedrenjak

Graditelj lađa donio je jednoga dana do svoje radionice uz luku dugačak zaobljeni drveni stup, koji se pravilno sužavao od jednoga kraja prema drugome, i komad uredno složena platna, te ih odložio uz radionicu.

Račun za humanost - priča iz života
Račun za humanost - priča iz života

Akhilesh Kumar je čovjek koji radi u marketingu jedne tvrtke sa sjedištem u Dubaiju. Kad je zadnji put išao poslom u Indiju, napravio je nešto što je ostavilo dubok trag u njegovom srcu i srcima gladne djece koju je tamo zatekao.

Zanimljivosti

Lijep običaj da se o mrtvima govori “samo lijepo” potječe u stvari iz straha da će se osvetiti ako se o njima govori drukčije. U drevna vremena se vjerovalo da mrtvace smeta ako se o njima govori.

Humor

Nastavnik je uhvatio učenika dok pokušava prepisivati od prijateljice ispred sebe: Mario, za ovaj pokušaj varanja smanjit ću ti ocjenu. – Nećete mi imati što smanjiti…

Poslovice

Slušaj druge ili će te vlastiti jezik učiniti gluhim. (Indijska)