Nema malog zla Novo!

0 preuzimanja

U jednoj obitelji došlo je do rasprave oko toga hoće li se posuditi film iz videoteke.

nasilje_Siljo_animacijaOtac je bio protiv jer je čuo da u filmu ima nasilja. Djeca su ga pokušavala nagovoriti govoreći kako je to samo jedan mali dio filma, ali da je film inače super, izvanredan, svi govore kako je odličan.

Otac je tvdoglavo ostao pri svom. Sutradan su se djeca vratila iz škole i dočekao ih je ugodan miris kolača - onih koje oni najviše vole. Otac reče - "Evo djeco, da se iskupim što vam jučer nisam dopustio gledati film, ispekao sam vam kolače koje najviše volite. Radio sam ih po našem starom receptu samo sam ovaj put napravio malu iznimku. Znate, dodao sam malu količinu sastojaka iz kante za smeće. Ali ne brinite, to je tako maleni i sićušni dio da to nećete uopće opaziti. Vjerujte mi, tako je mali dio da neće promijeniti okus kolača." Djeca su naravno s gađenjem odbila kolače ali i shvatila poruku: NEMA ZLA KOJE JE MALO! Imate tako malo vremena za odgojiti svoje dijete, ne dopustite da prođe pored Vas!

(autor nepoznat)

Pregleda: 2087 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Muhe i pčele
Muhe i pčele

Jednom smo upitali starca Pajsija: - Vi nam, oče, neprestano govorite da pozitivno mislimo i dobro govorimo. Posavjetujte nas kako se suočiti s problemima.

Molitva za dar Duha Svetoga
Molitva za dar Duha Svetoga
Duh_Sveti_golub_Crkva_KristGospodine Isuse, dok si na posljednjoj večeri bio za stolom sa apostolima rekao si Filipu: “Toliko sam vremena s vama i ti me još ne poznaješ” (iv 14,9). Taj si prijekor uputio i Filipu i ostaloj desetorici. Kako to da te tvoji izabranici, one koje si sam pozvao, vjerni pratioci nisu poznali? Kako to da su ostali slijepi? Tri su godine bili s tobom, slušali tvoje riječi, gledali tvoja djela, malo prije se nahranili tvojim tijelom i tvojom krvlju. I nisu te razumjeli, nisu prepoznali tko si Ti. Zašto Gospodine? Znači mogu godinama biti s tobom a da te ne upoznam. Čovjek može primiti sve sakramente i ostati slijep u duhu i mrtav u srcu. Rizik je to koji me straši. Što je manjkalo apostolima? Manjkao im je Duh Sveti, Duh istine koji će skinuti mrenu s njihovih očiju kako bi u Tebi mogli vidjeti Boga. I nama nedostaje Duh Sveti, jer smo ga svojim egoizmom, svojom sebičnosti protjerali i nismo ga ponizno, ustrajno i s vjerom tražili. Toliko smo vremena s tobom Gospodine i još te ne poznamo. Kao i apostoli, ako i mi želimo ići za tobom, čuli smo toliko tvojih riječi, služili tolike mise, toliko smo puta pričest primili. I što smo shvatili? Što se u nama promijenilo? I nama manjka nešto bitno, nešto što će maknuti zavjesu koja te skriva našim očima. Ti si nam tako blizu, a mi te ne vidimo..... ..... kao učenici na putu u Emaus. U svom životu putujemo zajedno s Tobom, ali nam manjka svjetlo da vidimo tvoje lice i živimo u Tvojoj prisutnosti. Manjka nam Duh Sveti, manjka nam ljubav. Ti si molio Oca za dar Duha Svetoga i Otac te uslišao poslavši Duha Svetog na Duhove. Tebe, Gospodine Isuse, Otac uvijek uslišava. Moli i za nas DuhaSvetoga. Duha davatelja života. Daj nam Duha Svetoga i osjetit ćemo Božiji dah, kucaj Njegova Srca i duboku radost Presvetog Trojstva.

autor nepoznat

Zanimljivosti

U vrijeme vladavine Ceausescua vlasti su postavljale blokade na cestu pa su vjernici bili prisiljeni do svetišta dolaziti pod okriljem noći.

Humor

– U poslu sam se uvijek držao evanđelja. Nije mi znala desnica što čini ljevica – ispovijeda se jedan pokajnik. – Pa, to je dobro djelo! To ne trebate ispovijedati! A čime se bavite? – Džeparenjem, velečasni…

Poslovice

Kada je ljubav mršava, mane su debele. (Engleska)