Traži se osoba za čuvanje djeteta Novo!

0 preuzimanja

Beba do jedne godine: ležerna i opuštena osoba koja će s ljubavlju voditi brigu o bebi. Osoba koja uživa njihati i maziti bebu i presvlačiti je svaka tri sata, a potom strpljivo držati i hraniti dvadesetak minuta. Osoba koja rano ustaje i ima lagan san, spremna raditi u svim smjenama bez mogućnosti napredovanja. Diploma nije potrebna.

Dvije do tri godine: sportski tip, u dobroj formi, odličnih refleksa. Potrebno veliko strpljenje i silna energija. Radni dan 15 sati - bez stanke za ručak ili kavu (osim u slučaju da dijete spava). Potrebna sposobnost koncentracije za obavljanje poslova u uvjetima raznovrsnog ometanja pažnje. Prijeko potrebno poznavanje prve pomoći. Vozačka dozvola prednost.

Četiri do šest godina: stručnjak u podučavanju koji će osigurati poticajano, kreativno okruženje za učenje, pun ljubavi, prilagođen predškolskom uzrastu. Poželjno iskustvo u podučavanju umjetnosti, glazbe, sporta. Prednost imaju poznavatelji dječje psihologije, lingvistike i Montessori metode. Obavezno poznavanje barem jednog stranog jezika.

Sedam do dvanaest godina: prilika stručnjakinjama za sport i rekreaciju. Ulogu majke valja obavljati u radnoj sobi, blagovaonici i susjedstvu. Nužne komunikacijske vještine radi izlaženja na kraj s učiteljima, ravnateljem škole i roditeljima druge djece. Podrazumijeva se spremnost za razgovore o seksu, kao i o novoj matematici, astronomiji... Ne smije imati prigovore na blato, kolekcije kukaca i djecu iz susjedstva.

Trinaest do petnaest godina: specijalist za adolescentsku psihologiju s iskustvom u pripremanju velikih količina hrane. Tolerancija nužna. Taktičnost, tj. sposobnost uočavanja trenutaka kad je najbolje nestati - nužna. Poželjna nagluhost.

Osamnaestogodišnjaci: financijer koji će osiguravati novac, odjeću, CD-ove, a po mogućnosti i automobil. Savjeti nepotrebni. Kandidatkinja ima dovoljno vremena za dodatni posao koji će donositi dobre prihode. Posao je na neodređeno vrijeme.

prema Melem za žensku dušu - Canfield i sur.
Pregleda: 865 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Hodočasnik
Hodočasnik

U lijepu dvorcu od kojega nije ostao ni kamen na kamenu živio nekoć vrlo bogat vitez. Mnogo je novaca potrošio da uresi dvorac; malo je kome dobra činio. Prolazio onuda siromašni putnik hodočasnik.

Stvari, gotovo uvijek, nisu kako izgledaju
Stvari, gotovo uvijek, nisu kako izgledaju

Kod jedne bogate obitelji su se zaustavila dva putujuća anđela kako bi prenoćili. Obitelj nije bila gostoljubiva i poslali su anđele u jednu malu hladnu prostoriju koja im je služila kao podrum iako su imali gostinjsku sobu.

Zanimljivosti

Festanjul tj. predstavnik grada u festi sv. Vlaha u Dubrovniku mora biti Hrvat rođen od Prevlake do Lastova, dobar vjernik i uzoran građanin.

Humor

Liječnik: “Morat ćete hitno na operaciju, sluh vam je strašno oslabio.” Župnik: “Molim vas odgodite za 3 mjeseca dok orguljašica ode u mirovinu.”

Poslovice

Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica)