Priča bivšeg ovisnika Novo!

0 preuzimanja

ovisnost_ilustracijaJedna žrtva droge manje! Zovem se Franc Huber. Ja sam izbavljen iz pakla droge. Bio sam potencijalni mrtvac. Nakon dvadeset godina u drogi želio sam još samo umrijeti. Amsterdam - jednosmjerna ulica za ovisnike. Moja životna snaga istrošila se u vrtlogu slobode, zatvora i psihijatrije. Oko mene je bila samo bijeda. Svi su mi prijatelji visjeli na igli ili pak ležali na groblju. Ufiksao sam si zrak u venu. No preživio sam taj pokušaj samoubojstva. Hodao sam dalje ulicama Amsterdama vođen strašću za drogom kao daljinskim upravljačem. Sada mi je pedeset i jedna no dobro se sjećam doba kada sam bio dijete s ključem oko vrata. Majka me mogla nahraniti, ali mi je obiteljska toplina bila stran osjećaj. Kao tinejdžer našao sam sebe među rock-bendovima i anarhistima. Kad sam došao u dodir s drogama, prekinuo sam učenje zanata. Primjer mi je bila Janis Joplin koja je jednom rekla: "Živi brzo, živi intenzivno, umri mlad". Živio sam brzo i intenzivno - ali još sam živ! »ak se i radujem Životu. Godine 1980. dovukao sam se, pun heroina, do ljudi koji su mi željeli pomoći. Ohrabrili su me i potaknuli na tko zna koji pokušaj odricanja. S njima sam proveo jednu godinu. Našao sam mir i upoznao pravi život. Život bez ovisnosti mora se vježbati, no uobičajene terapije, psihijatar i boravci u zatvorima slabo su mi pomogli. Ovisniku treba više - njemu treba čudo! Njemu treba hrabrosti za život. Za čuda je nadležan Bog i to sam iskusio. On mi je, kada je sve propalo, podario nov početak.

Kada dosegneš dno, dolazi do prekretnice.

Isus je pobijedio besmislenost i smrt. On nam svojim opraštanjem daje nov život. Iza ovisnosti skriva se duboka čežnja za smislenim i sadržajnim životom. Božjom pomoću uspio sam to pronaći."

 

(Franz Huber)

Pregleda: 2091 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Prva propovijed
Prva propovijed

U crkvu je na misno slavlje, među ostalim vjernicima, došla i mlada obitelj s troje malene, predškolske djece.

Dvoje, tek nešto starije djece bilo je mirno, dok je treće, najmlađe, već od početka mise neprestano - čas glasnije, čas tiše - tražilo nešto od svojih roditelja. I činilo se da uvijek traži nešto drugo, a ne ono što su mu se oni toga časa dosjetili pružiti.

Upravo sada
Upravo sada
list-ilustracija-upravo-sadaZaustavi se na trenutak i uspokoji svoje misli. Što vidiš? Oslobodi se tjeskoba i pogledaj oko sebe. Vidiš svijet ispunjen ljepotom. Vidiš život ispunjen mogućnostima. Vidiš snove koji se rađaju, njeguju i ostvaruju. Da, postoje izazovi. Da, postoji tuga. Da, postoji nasilje i mržnja. Ali još više postoji ljubav, dobrota, radost. Budućnost je neizvjesna. A to znači da nema ograničenja koliko je lijepom i radosnom možeš učiniti. Ono što imaš jest sadašnji trenutak. I on je potpun, onakav kakav treba biti. To je tvoje vrijeme za život. Razmišljaj o dragocjenosti svoga života i o tome kako si blagoslovljen jer si ga iskusio. Sada je svaka tjeskoba oko budućnosti samo iluzija. Oslobodi je se. Neka izblijedi, nestane. Najbolje što možeš učiniti za budućnost jest živjeti sa svime što imaš u sadašnjosti. Sada si u poziciji stvarati stvarne i trajne pozitivne vrijednosti za svijet u kojem živiš. Slijedi svoje srce. Kako? Budi ono što uistinu jesi. Možda si odlutao od sebe. U svome srcu znaš da si ovdje s razlogom. Sad je vrijeme da se vratiš kući. Bol koju osjećaš jest ta svrha, razlog življenja. Kada to uspije, bit ćeš više živ nego što si ikada mogao zamisliti. Življenja koje čezne da se bolu istrgne. Diši u ljepoti koja te okružuje, ljepoti i bogatstvu života. To je tvoj dar. To je tvoja sreća. To je tvoj blagoslov. Tvoje je da živiš, iskusiš, ispuniš. Upravo sada! autor nepoznat

Zanimljivosti

Najveći Kristov kip na svijetu je betonski kip Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru (30m). Nalazi se na planini Corcovado s pogledom na gradsku luku. Svojim raširenim rukama Krist blagoslivlje grad.

Humor

Jedan bračni par odlučio je ove zime provesti tjedan dana u južnim krajevima. Iz poslovnih razloga, muž je otputovao jedan dan prije svoje žene. Kada je stigao, ušao je u hotelsku sobu, izvadio svoj laptop i odmah poslao e-mail svojoj ljubljenoj supruzi. Međutim, u e-mail adresi izostavio je jedno slovo pa je e-mail stigao udovici koja je upravo pokopala svoga muža. *Ta ista upravo je pregledavala svoju poštu, kako bi eventualno pročitala sućuti svojih prijatelja i poznanika… Tada u sobu ulazi njezin sin i vidi majku kako onesvještena leži na podu. *Njegov pogled pada na monitor gdje piše: *To: moju ostalu ženu From: njenog prerano otputovalog muža Subject: stigao sam Najdraža, stigao sam. Već sam se snašao i vidim da je sve spremno za tvoj sutrašnji dolazak! Želim ti lijep put i očekujem te. S ljubavlju, tvoj muž! *P.S. Pakleno vruće je ovdje dolje!!!

Poslovice

Hvalisanje je početak sramote. (Japanska)