U potrazi za pravdom - priča Novo!

0 preuzimanja

ptice_gnijezdoJednog se dana sokol obruši na skupinu malih ptića i učini pokolj. Preneražena majka tih ptića požalila se kralju šume. Kralj je zašutio nakon što je saslušao njenu tužnu priču. Zatim je rekao: - Gledaj, gledaj tamo dolje. Vidiš li roj muha kako zanosno pleše? - Da, vidim, - odgovori ptičica. I dok je ona još govorila nekoliko se vrabaca obrušilo na muhe. Kralj šume je zaključio: Sva su živa bića surova. Misle samo na vlastitu patnju. Misle na bol koju primaju a ne na bol koju zadaju. Ptičica je zašutjela i odletjela u tišini razmišljajući o svojoj boli i surovom životu na zemlji.

Nepoznat autor

Pregleda: 932 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 05. 2020.

Slični dokumenti

Eskimi i rat
Eskimi i rat

Eskimi razlikuju preko stotinu riječi za različite vrste snijega. I jezičnim stručnjacima teško je razlučiti točan broj, jer Eskimi govore pet različitih jezika i još nekoliko dijalekata. Osim toga kombiniranjem različitih korijena stalno tvore nove riječi.

Pričaj mi priču o Bogu
Pričaj mi priču o Bogu

Zdenko je prebrzo trčao i pao. Razbio je koljeno i udario u plač. Pritrčao sam mu, podigao ga i oprao mu krvavo koljeno. Ali suze su i dalje tekle. - Pričaj mi priču o Bogu. - reče kroz suze Zdenko.

Zanimljivosti

Brazilac Cafu, jedini nogometaš u povijesti koji je igrao u čak tri finala World Cupa, pravim imenom je Marcos Evangelista de Moraes.

Humor

“Pero, jako si se promijenio. Puno si viši nego kad sam te zadnji put vidio; mršaviji si; kosa ti je smeđa a bila je crna…” “Ali ja nisam Pero, ja sam Ivan.” “Što? I ime si promijenio!?!”

Poslovice

Nije sretan onaj tko ima ono što želi, već onaj koji ne želi ono što nema. (Latinska)