Majmunska posla - priča o oponašanju Novo!

0 preuzimanja

majmun_animacijaUmoran trgovački putnik odloži vreću punu pamučnih kapa, i zaspe usred šume pune majmuna. Kad se probudio, našao je praznu vreću, a mnoge majmune s kapama po drveću. Kako ponovno kape dobiti natrag? Trčati za majmunima? Ne, to je pothvat očajnika. Privući ih čime? Ne, to je uzaludan trud. Prijetiti? Svi bi pobjegli. Nakon podosta muke i domišljanja trgovac se naljuti i bijesno baci svoju kapu na tlo. I gle – majmuni učiniše isto! I tako je trgovac dobio natrag svoje kape. Nastoj u životu slijediti samoga sebe, a ne, poput majmuna, oponašati druge! autor nepoznat
Pregleda: 2448 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Kako prepoznati zaista važna čovjeka
Kako prepoznati zaista važna čovjeka

Dječak je izišao s djedom prošetati Parizom. Prolazili su pored malog postolarskog dućana. Kupac je tvrdio da nešto nije u redu s njegovim cipelama.

Zadivljujući trenutak - sukob generacija
Zadivljujući trenutak - sukob generacija

robot-animacijaNadobudni brucoš, šetajući obalom, uzeo je sebi za pravo objasniti starijem gospodinu, koji se sjedeći odmarao, zašto je nemoguće da starija generacija razumije njegovu, mladu, generaciju.

“Vi ste rasli u različitom svijetu, zapravo skoro primitivnom”, reče brucoš dovoljno glasno da i drugi čuju.

“Danas mladi odrastaju uz LCD, mlazne avione, putovanja po svemiru. Imamo nuklearnu energiju, brodove, mobilne telefone, računala brzine svjetlosti … i još svašta.”

Poslije kraće stanke stariji gospodin mu je odgovorio:

“Sine, u pravu si. Sve ove stvari nismo imali kad smo bili mladi… pa smo ih izmislili. A ŠTO TI RADIŠ ZA SLJEDEĆU GENERACIJU?”

Pljesak prisutnih bio je zadivljujući!

Zanimljivosti

Najveća zajednica ortodoksnih Židova u Europi živi u Antwerpenu u Belgiji. Vrlo su uspješni u trgovanju dijamantima.

Humor

Propovjednik upita svoje župljane: Koliko vas je oprostilo neprijateljima? Oko 80% podigne ruke. Župnik ponovi pitanje glasnije, strožim tonom. Ovaj put svi podignu ruke osim jedne stare gospođe. Župnik ju upita: Zar vi ne namjeravate oprostiti svojim neprijateljima? – Ja nemam neprijatelja, starica će na to. – To je stvarno neobično. Koliko imate godina? – 98. Sve sam ih nadživjela.

Poslovice

Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman)