Mesija je zakasnio - priča Novo!

0 preuzimanja

Priča kaže kako je jednoj revnoj židovskoj zajednici stigla obavijest da će u pashalnoj noći svečane subote doći Mesija i da će upravo iz njihove zajednice započeti svoje poslanje. U subotnju večer okupili su se svi članovi zajednice. Žene su pripravile večeru prema zakonskim propisima, a muškarci su se dogovorili oko pjesama, glazbe i plesova. Bili su uvjereni da će te noći Mesija napokon doći.

Slavlje je otpočelo… Ponoć: svaki čas se mogao pojaviti! Jedan sat po ponoći: samo što nije stigao! Dva sata: srca su jako kucala. Tri sata: počeo se javljati umor. Četiri sata: neki su počeli sumnjati. Pet sati: neki su zadrijemali, a ostali su zijevali boreći se sa snom. Mesija nije još došao.

Podne: Mesija je konačno pokucao na vrata! Na vratima se uljudno ispričao: 'Oprostite, ali naišao sam na dijete koje je plakalo pa sam ostao da ga utješim.' Mesija neće doći sve dok djeca plaču.

(Bruno Ferrero)

Pregleda: 1681 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 27. 04. 2020.

Slični dokumenti

Zašto ići u crkvu - poučna priča
Zašto ići u crkvu - poučna priča

Čovjek koji je redovito išao u crkvu napisao je novinski članak u kojem se požalio da nema smisla ići u crkvu svake nedjelje. Išao sam u crkvu 30 godina, i u tom vremenu čuo sam oko 3 000 propovijedi. No, skoro da se mogu zakleti: ne sjećam se nijedne.

Uloženi novac - kratka priča
Uloženi novac - kratka priča

Izbio je požar i širio se nevjerojatnom brzinom.

Profesionalni vatrogasci, sa svom silom opreme, nemoćno su promatrali kako vatra guta sve pred sobom i prijeti naselju.

Zanimljivosti

Origen svjedoči da se Baraba zvao Isus. Ime BAR ABA znači sin oca ili na aramejskom sin učitelja.

Humor

Vjeroučitelj pokušava objasniti djeci pojam ‘Božja providnost’. – “Zamislite da ljudi rade na crkvneom tornju i jedan padne a ništa mu se ne dogodi. Kako biste to nazvali?” – “Pa to je čista sreća.” – “A na primjer da sutradan opet isti čovjek padne i opet mu ništa ne bude.” – “To je slučajnost.” – “A što da isti čovjek padne s tornja i treći put i opet mu se ništa ne desi?” – “E pa to je već NAVIKA.”

Poslovice

Tko laže vas, lagat će i protiv vas. (Hrvatska poslovica)