Akcija dobrovoljnog darivanja krvi „Dar je u nama - darujmo krv“

Split, 25. studenoga 2023.

Na međubiskupijskom stručnom skupu: Kreativne metode i tehnike u Katoličkom vjeronauku, koji će se održati 25. studenoga 2023. godine, bit će organizirana i akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Ovim putem pozivamo sve vjeroučitelje koji žele i mogu da se odazovu ovoj hvalevrijednoj akciji darivanja krvi, kako bismo pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

Imajući na umu da je samo 12 minuta je potrebno kako bi se spasila 3 života, apeliramo na vjeroučitelje da se odazovu u što većem broju i tako sudjeluju u najhumanijem činu – spašavanju ljudskog života.

Vjeroučitelje koji se odluče na darivanje krvi molimo da se prijave u Katehetski ured do 23. studenoga kako bismo se mogli što bolje organizirati. 

poziv na darivanje krvi

Zanimljivosti

U marijanskom svetištu na otoku Tinos 14 kolovoza je cjelonoćno bdijenje, a službena liturgija Uznesenja BDM završava 23. kolovoza.

Humor

Nastavnik je uhvatio učenika dok pokušava prepisivati od prijateljice ispred sebe: Mario, za ovaj pokušaj varanja smanjit ću ti ocjenu. – Nećete mi imati što smanjiti…

Poslovice

Ako hoćeš nešto reći, prvo provjeri tko će te slušati. (Gruzijska poslovica)