Izlet vjeroučitelja u NP Krka

1. srpnja 2006.

Prije početka zasluženog godišnjeg odmora vjeroučitelji već godinama odlaze na jednodnevni izlet. Ove godine je povjerenstvo za izlete i hodočašća izabralo Skradin i Nacionalni park Krka.

 

Dupkom pun autobus pod zaštitom nebeske Majke uputio se iz Splita u 8.00 sati prema Skradinu. Nakon kavice na odmorištu Krka, pogleda na most i Skradin u samom gradu dočekao ih je župnik don Franjo Glasnović.

Sa svojim domaćinom vjeroučitelji su slavili sv. Misu, upoznali se sa poviješću grada Skradina i skradinske crkve, posjetili muzej i nedavno obnovljenu biblioteku.

Posjet gradu završio je zajedničkim ručkom.

slapovi krke izlet 2006

 

U Nacionalnom parku bilo je kupanja, gacanja po rijeci, smijeha, pjesme, razgovora, fotografiranja… A nadasve divljenja Graditelju nad graditeljima.

U 18.00 autobus je krenuo prema Splitu.

Uz pjesmu, i šijavicu u prvom dijelu autobusa, u izvrsnom raspoloženju vjeroučitelji su ušli u Split zahvaljujući Majci što ih je čuvala i praveći planove za dogodine. Onima koji nisu bili na izletu poručuju: “A vi koji niste bili s nama, ako vam nije žao, onda je nama žao – jer vam nije žao.”

Slavenka Barada

Zanimljivosti

Vitelije, pretpostavljeni Poncija Pilata naredio je ovome da se opravda caru zato što je dao smaknuti vođe Samarijanaca koji su se okupili na brdu Gerizim u potrazi za svetim posudama iz zavjetnog šatora i za još neke ispade. Tiberije je umro prije nego je Pilat stigao u Rim.

Humor

Pita mama sina: ‘Kako je bilo na testu?’ – ‘Dobro.’ ‘Što ćeš dobiti?’ – ‘Neopravdani.’

Poslovice

Kad bogataš postane siromah, postane i učitelj. (Kineska)