Najbolje vjeronaučne ekipe na Krki

Šibenik, 21. svibnja 2008.

Posredstvom Katehetskog ureda naša je biskupija 21. svibnja nagradila jednodnevnim izletom najbolje ekipe s ovogodišnjeg nadbiskupijskog natjecanja iz vjeronauka za osnovne i srednje škole.

 

izlet olimpijada 2008

U veselom društvu i prekrasnoj prirodi vjeroučenici i njihovi mentori proveli su divan dan u druženju. Prva točka bila je posjet gradu Šibeniku i njegovoj “kamenoj ljepotici” u kojoj su slavili svetu misu koju je predvodio don Ivan Čotić. Nakon toga se druženje nastavilo u Nacionalnom parku Krka, te na kraju posjetom Skradinu. Premda je jutro “obećavalo” kišu, Nebo se ipak pobrinulo da izletnike ogrije i sunce. Ovakvi su susrti uvijek prigoda da se i mentori susretnu, izmjene iskustva, a možda i pokoji “recept” za što bolji uspjeh na natjecanju. Tko zna? Vidjet ćemo sljedeće godine!

Mirjana Vučica

Zanimljivosti

U vrijeme vladavine Ceausescua vlasti su postavljale blokade na cestu pa su vjernici bili prisiljeni do svetišta dolaziti pod okriljem noći.

Humor

– Tata ti si nogometaš pa ćeš me sigurno razumjeti. – Kaži sine. – Produžio sam ugovor s petim razredom na još godinu dana.

Poslovice

Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman)