Podjela kanonskih mandata vjeroučiteljima 2006.

Split, 1. rujna 2006.

Pedeset i tri vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije primili su kanonske mandate za iduću školsku godinu iz ruku svoga nadbiskupa mons. Marina Barišića. Dodjela mandata obavljena je svečano, 01. rujna, u splitskoj katedrali nakon misnog slavlja koje je predvodio sam nadbiskup.

 podjela kanonskih mandata vjerouiteljima 2006 1 20190529 1927423516

U prigodnoj homiliji, osvrnuvši se na naviješteno Matejevo evanđelje koje govori o mudrim i ludim djevicama, nadbiskup je vjeroučitelje nazvao gorućim bakljama koje nose svjetlo i toplinu onima kojima ih Crkva šalje. Ulje u posudi je Kristova ljubav u nama koju svi moramo imati da bi svjetiljka gorila. Uljanica je, pak, samo posuda koja nema snagu vatre. Stoga je ludost ne imati ulja, ne gorjeti s ljubavlju i smislom u ovome svijetu – naglasio je splitsko-makarski nadbiskup. Vjeroučitelje je pozvao da osjete snagu i radost svoga poslanja – one baklje koja gori.

Nakon podjele kanonskih mandata, vjeroučitelji su se uz osvježenje zadržali u kraćem razgovoru sa svojim nadbiskupom u kripti katedrale.

Slavko Jerončić

Zanimljivosti

Najmlađi roditelji u povijesti živjeli su u Kini. Roditeljima su postali 1910. u dobi od 8 i 9 godina.

Humor

Susrela se dva stara prijatelja nakon više godina. Jedan će drugome: “Uviđam da čovjek s godinama sve lakše i bolje uočava razliku između dobra i zla.” “Da, ali samo kod drugih”, prihvati njegov prijatelj.

Poslovice

Ako hoćeš nešto reći, prvo provjeri tko će te slušati. (Gruzijska poslovica)