Radni susret vjeroučitelja pripravnika

Split, 13. listopada 2021.

Zbog nemogućnosti održavanja stručnih skupova uživo, u Katehetskom uredu Splitsko-makarske nadbiskupije 13. listopada 2021. godine održan je radni susret vjeroučitelja pripravnika. Cilj susreta bio je upoznati vjeroučitelje pripravnike s pravima i obvezama vezanim uz stažiranje i polaganje stručnog ispita iz vjeronauka.

 

sastanak pripravnici

Nakon kratke molitve predstojnik don Josip Periš pozdravio je sve nazočne i kratko uveo u radni dio susreta. Potom je Sabina Marunčić, viša savjetnica za vjeronauk u Agenciji za odgoj i obrazovanje, upoznala vjeroučitelje pripravnike s glavnim naglascima vezanim uz ostvarivanje pripravničkog staža i polaganje stručnog ispita. Većina nazočnih vjeroučitelja pripravnika započela je stažiranje po redovnom programu, a jedna od njih obavit će pripravnički staž u okviru stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa. Pripravnici su imali prigodu postavljati pitanja kako bi razjasnili nejasnoće vezane uz svoja početna iskustva rada u školi.

Sabina Marunčić

Zanimljivosti

Statistike pokazuju da ljudi koji najčešće ginu u pljačkama banaka jesu pljačkaši.Dakle, ne kradi i smanjiti ćeš rizik da budeš ubijen u pljački banke.

Humor

Prve dvije godine roditelji uče djecu da hodaju i govore a slijedećih 16 da sjednu i umuknu.

Poslovice

Ime nije ništa! Što nazivamo ružom to bi slatko mirisalo i s drugim imenom. (Shakespear)