Zbor vjeroučitelja splitsko-makarske nadbiskupije "Sveti Anastazije" nastupa na Cropatriji

Na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju 26. studenog 2023., s početkom u 20.00 sati, mješoviti zbor vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije „Sveti Anastazije’’ nastupit će u crkvi svetog Frane na Obali u sklopu manifestacije Cro patria.

Voditelj zbora vjeroučitelja je Marko Vrkić koji će biti za orguljama, dok će zborom ravnati Ljubo Jermelić.
Cro patria jedinstveni je festival koji promovira zborsko pjevanje i suvremeno zborsko stvaralaštvo. Prepoznatljiv je kao mjesto susreta kulturne različitosti, raznih načina pjevanja i interpretacije zborskih napjeva različitih suvremenih skladateljskih rukopisa.
Festival ima edukativnu i socijalnu dimenziju, razvija osjećaj zajedništva i užitak zajedničkog uspjeha.
Manifestacija je utemeljena 1995. godine, kao dani duhovne glazbe hrvatske mladeži, već sljedeće godine doživjela je puno priznanje svekolike javnosti, a 1998. godine dobiva najveću nagradu struke, nagradu Vatroslav Lisinski – Hrvatskog društva skladatelja za promicanje vrijedne glazbe među mladima.
Pozivamo sve zainteresirane na ovu hvalevrijednu manifestaciju, a ulaz je besplatan.

 

Zanimljivosti

Židovi su Pilata tužili caru zato što je postavio zlatne grbove carstva na svoju palaču u Jeruzalemu što je vrijeđalo njihove vjerske osjećaje i Tiberije je naredio da se grbovi premjeste u Cezareju u kojoj je bilo glavno upraviteljevo sjedište.

Humor

“Bože, daj mi mudrost da razumijem svoga šefa! Daj mi ljubavi da mu oprostim! Daj mi strpljenja da razumijem njegova djela! Ali dragi Bože nemoj mi dati snagu, jer ako mi daš snagu RAZBIT ĆU MU GLAVU!!!”

Poslovice

Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica)