Sreća je relativna Novo!

0 preuzimanja

zatvor_ilustracijaDva su čovjeka u zatvoru dijelili istu ćeliju. Imali su potpuno iste uvjete, ali jedan je stalno bio dobro raspoložen, a drugi stalno nesretan.

- Zašto si tako tužan? - pitao je onaj optimistični i zadovoljni onoga drugog.

- Čemu ću se radovati? Ja jednostavno nemam sreće u životu. Do nedavno sam bio slobodan i imao sve što god sam poželio, provodio život u odmaralištima, na putovanjima... a sad sam ovdje zarobljen, dok život prolazi - odgovorio je nesretni čovjek. - A zašto si ti tako zadovoljan?

- Vidiš, nedavno sam bio u drugom, puno gorem zatvoru. Hrana je bila loša, ćelije užasne, a imao sam i cimera koji je bio nasilan i stalno me tukao, ovo ovdje je odmaralište u odnosu na zatvor iz kojega sam premješten. Mnogi tamošnji zatvorenici sanjaju da su ovdje, ali sam samo ja dobio premještaj. Zašto ne bih bio sretan?

Sreća je relativna. Za bolesnoga, sreća je da bude zdrav. Za onoga tko je siromašan sreća je bogatstvo. Pojam sreće razlikuje se od osobe do osobe - svatko ju doživljava na svoj način.

autor nepoznat

Pregleda: 806 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 28. 11. 2019.

Slični dokumenti

Sija li kod vas sunce?
Sija li kod vas sunce?

- pripovijest iz davnih vremena

Sreća - nesreća, tko zna?...
Sreća - nesreća, tko zna?...

Jedino bogatstvo siromašnog starca bili su njegov sin jedinac i jedan konj koji mu je orao njivu, pa su imali što jesti. Kad je jednog dana konj pobjegao, svi su u selu povikali: Ajme nesreće!

Zanimljivosti

Najveće zvono na svijetu teži 160 tona, visoko je 6,14 metara i ima promjer 6,6 metara, a izloženo je u Moskovskom Kremlju.

Humor

– Ivice, jesi li znao sva pitanja na ispitu? – Jesam. – Pa kako onda nisi položio? – Nisam znao odgovore.

Poslovice

Dobar slikar ne daje ime svojoj slici, loš mora. (Poljska)