Dobrota koja se ne vidi - poučna priča Novo!

0 preuzimanja

San_Francisco_mostU San Franciscu postoji pet mostova na kojima se naplaćuje mostarina. Jednom vozaču je palo na pamet napraviti nešto neuobičajeno: kad je plaćao svoju mostarinu, platio je mostarinu i vozaču iza sebe. Kad je taj drugi došao platiti svoju mostarinu, službenik mu je rekao: “Vašu je mostarinu platio vozač ispred vas”! - “Ali, kako ja njega uopće ne poznajem”? Nije važno. Ali, ako želite nešto dobra učiniti, i vi platite mostarinu vozaču iza vas! Vozač je to učinio. Sljedeći je ponovio isto. Toga je dana dobrota u San Francisku uživala kao možda nikada do tada. Možda i ti imaš mogućnost u tajnosti učiniti neko dobro djelo. Prepoznaj dobro u drugima i znaj ga pohvaliti kako bi se ono moglo razvijati do u nedogled. Zar to nije smisao života? autor nepoznat

Pregleda: 871 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Sreća je relativna
Sreća je relativna

Dva su čovjeka u zatvoru dijelili istu ćeliju. Imali su potpuno iste uvjete, ali jedan je stalno bio dobro raspoložen, a drugi stalno nesretan.

- Zašto si tako tužan? - pitao je onaj optimistični i zadovoljni onoga drugog.

Lako je voljeti ljude koji su daleko
Lako je voljeti ljude koji su daleko

Lako je voljeti ljude koji su daleko, no nije uvijek tako lako voljeti one koji žive s nama ili blizu nas. Ne slažem se da sve što činimo trebamo činiti u velikom stilu.

Zanimljivosti

Subotnji dan hoda je bio 2000 lakata, a 6 lakata je 1 trstika.

Humor

Susrela se dva stara prijatelja nakon više godina. Jedan će drugome: “Uviđam da čovjek s godinama sve lakše i bolje uočava razliku između dobra i zla.” “Da, ali samo kod drugih”, prihvati njegov prijatelj.

Poslovice

Tko pobijedi strah taj je i tigru opasan protivnik. (Indijska)