Dekalog prijateljstva Novo!

0 preuzimanja

dekalog_prijateljstvoNe boj se pokazati prijatelju kakav si zaista, jer lijep si ako sam sebe prihvatiš! Svatko ima nešto važno i pozitivno; pokušaj to otkriti! Ne koristi svoje snage za nadmetanje s prijateljem nego ih udruži s njegovim snagama! Ako te tvoj prijatelj ne potraži, potraži ti njega! Oproštaj je najveće iskušenje snage daji ga i prihvaćaj cijelim svojim bićem! Ne srami se pred svojim prijateljem rasteretiti, smijati se ili plakati! Tvoj prijatelj ima svoje ime, nemoj ga zaboraviti! Velik si ako priznaš svoje pogrješke! Ne prilagođavaj svoje mišljenje željama drugih! Ne zaboravljaj obveze a zaboravljaj uvrede! autor nepoznat  

Pregleda: 2037 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 11. 12. 2019.

Slični dokumenti

Božićne jaslice - zanimljivosti
Božićne jaslice - zanimljivosti

- Relikvije betlehemskih jaslica čuvaju se u bazilici Santa Maria Maggiore u Rimu u podzemnoj kapelici u obliku betlehemske špilje.

Dvije trgovine - poučna priča
Dvije trgovine - poučna priča
kucica_gljiva_ilustracijaLevi se jednom žalio svojem rabinu: Rabi, imam trgovinu. Teško radim od zore do mraka. A opet, jedva preživljavam. Onaj kršćanski lopov, koji ima trgovinu nasuprot mene, svaki je dan bogatiji. Rabin mu, nakon dužega razmišljanja, odgovori: Vidi, Levi. Stvar je vrlo jednostavna. On se bavi samo svojom trgovinom, dovoljna mu je njegova sposobnost i njegov rad i posao mu dobro ide. Ti se pak brineš za dvije trgovine: za svoju i za njegovu. I zato ti nisu dovoljni samo tvoj rad i tvoje sposobnosti.

Zanimljivosti

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća počela se pisati enciklopedija “Bibliotheca Sanctorum” s imenima i životopisima svetaca. Ima 30 svezaka s preko 8 000 stranica i stalno se ispravlja i nadopunjuje.

Humor

Ovaj blagoslov vrijedi samo do brzine od 120 km na sat – svećenik reče blagoslivljući automobile – Za više od toga trebat će vam sveto ulje.

Poslovice

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing)