Dva zidara - priča o svladavanju životnih poteškoća Novo!

0 preuzimanja

zidar_ilustracijaPrvi zidar: Po cijele dane slažem cigle jednu na drugu.

Dolazim ujutro na posao i slažem cigle sve do odmora za ručak.

Nakon ručka ponovno slažem cigle do kraja radnoga vremena.

Jedino zadovoljstvo na poslu je kada dobijem plaću za taj mjesec.

Drugi zidar: Ja gradim kuće.

Svaki dan mislim na ljude koji će u njima stanovati.

Mislim kako će biti radosni kad prvi put ugledaju svoj novi dom.

Mislim o djeci koja će u njima rasti.

Mislim o generacijama koje će ih uređivati i smatrati svojim domom.

Ja ne gradim kuću, ja gradim nekome DOM.

RAZMISLI: Što ti gradiš?

iz "Pričaj mi priču"

Pregleda: 2568 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 20. 05. 2020.

Slični dokumenti

Mudrosti
Mudrosti

Učimo od mudrih ljudi

mudrost-ilustracija Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. (Arapska poslovica) S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing) Zrno pijeska u oku može sakriti cijelu planinu! (Japanska poslovica ) Ne idi utabanim putem. Umjesto toga kreni tamo gdje puta nema i ostavi trag. (Anoniman) Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica) Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy) Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman) Ime nije ništa! Što nazivamo ružom to bi slatko mirisalo i s drugim imenom. (Shakespear) Živi s ljudima kao da te Bog gleda, a govori s Bogom kao da te ljudi slušaju. (Seneka) Mnogima bi se dopao da se nisi trudio dopasti se svima. (Latinska poslovica) Ako hoćeš nešto reći, prvo provjeri tko će te slušati. (Gruzijska poslovica) Tko laže vas, lagat će i protiv vas. (Hrvatska poslovica) Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica) Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica) preuzeto sa: http://vivamudrosti.blogspot.hr
Bezumno je
Bezumno je

ruza_animacijaBezumno je mrziti sve ruže jer si se ogrebao na jedan trn. Odustati od svojih snova jer se jedan nije ostvario... Izgubiti nadu u molitve jer jedna nije uslišana... Odustati od svojih napora jer je jedan bio uzaludan... Okriviti sve prijatelje jer te jedan iznevjerio... Ne vjerovati u ljubav jer ti je netko bio nevjeran ili ti nije uzvratio ljubav... Odbaciti svaku mogućnost da budeš sretan jer nisi uspio u prvom pokušaju... Nadam se da se na svom putu ne predaješ tom bezumlju Zapamti da se uvijek... može pojaviti druga šansa… Novi prijatelj, nova ljubav... obnoviti snaga… budi uporan traži sreću u svakom danu Siguran put k neuspjehu je - odustati! Često budući uspjesi dolaze preko sadašnjih promašaja – NASTAVI SE TRUDITI! Bog te blagoslovio!

Zanimljivosti

Ogrtač koji je prema predaji nosila Marija kad je rodila Krista čuva se u katedrali Notre Dame (Naše Gospe) u Chartresu u Francuskoj. Relikvija se naziva i “Sveto ruho”.

Humor

Među akviziterima najuspješniji prodavač Biblija bio je jedan mucavac. Ostali ga upitaju u čemu je tajna njegova uspjeha. Ja dođem na vrata i kažem: Kuuuupiiite ovu Bibliiju ili ćuuu vam je pppppročitat! – odgovori ovaj.

Poslovice

Kad bogataš postane siromah, postane i učitelj. (Kineska)