Nađi vremena Novo!

0 preuzimanja

pjescani_sat_animacijaNađi vremena za rad to je cijena uspjeha! Nađi vremena za misliti to je izvor snage! Nađi vremena za prijateljstvo to je put k sreći! Nađi vremena za sanjarenje to ti pokazuje zvijezde! Nađi vremena voljeti i biti voljen to je ono što je svojstveno Božjima! Nađi vremena osvrnuti se oko sebe dan je prekrasan da bi bio sebičan! Nađi vremena za osmijeh to je glazba duše! Nađi vremena za čitanje to je osnova mudrosti!

Pregleda: 913 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Hoće li i mene Gospodin pustiti u raj?
Hoće li i mene Gospodin pustiti u raj?

Sanjao Irac da je umro, a ispred njega je u redu stajalo mnogo ljudi. Čekajući svoj red mogao je vidjeti što se događalo s onima prije njega.

Zašto je ptica tužna? - poučna priča
Zašto je ptica tužna? - poučna priča
ptica-animacija"Starac je sjedio u šumi pored puta. Činilo se, kao i uvijek, da gleda u daljinu. Sjeo sam pokraj njega bez riječi. I on je šutio. Neka je ptica proletjela glasno pjevajući. Starac se okrenuo za njom i kad je više nije čuo, rekao je: - Tužna je... - Da, tužna je.... - kažem ja isto što i on. - A zašto je tužna? - upita on mene. - Ne znam, možda nešto ne može naći? - pogađam ja. A starac šuti. Ne dugo. - Ne, dječače, tužna je zato jer si i ti tužan. Kad je čovjek tužan, tada njemu i sve oko njega izgleda tužno. Da si ti danas veseo, cvrkut ove ptice bio bi isto takav. Ali, tebi se nešto dogodilo... Nije pitao što mi se dogodilo jer je znao da ću ja sam sve ispričati. I to sam naučio od starca, da ponekad ne treba postavljati pitanja. Ponekad čovjek sam hoće reći, a da ga nitko i ne pita."

Damir Miloš "Bijeli klaun"

Zanimljivosti

Saladinov brat Malek al-Adel Seifed-Din koji je izgubio osjetilo mirisa doživio je čudesno ozdravljenje za vrijeme hodočašća Gospi od Saidnaya (marijansko svetište 20 km od Damaska). U znak zahvalnosti poklonio je svetištu zlatnu ružu ukrašenu draguljima od koje je kako tradicija pripovijeda zamirisala cijela Sirijska pustinja. Ova se tradicija povezuje sa zazivom “Ružo otajstvena”.

Humor

Kuca Muji neko na vrata, on otvori, kad ono Smrt: ‘Došla sam vam uzeti dušu!’ Mujo: ‘Fato, dušo, došao neki čovjek u crnom po tebe.’

Poslovice

Ime nije ništa! Što nazivamo ružom to bi slatko mirisalo i s drugim imenom. (Shakespear)