Naravno i nadnaravno Novo!

0 preuzimanja

vrecaStarče, netko vjeruje u naravno, a drugi opet u nadnaravno i svatko vidi ono u što vjeruje! - primijeti neki čovjek. - Pa što je tu čudno? - upita Starac. Tko gurne ruku u vreću s brašnom, izvadit će brašno! A tko pruži ruku u vreću soli, izvadit će sol. - Da - prigovori čovjek - ali stvar je u tome da neki tvrde kako je vreća soli zapravo prazna! - To je bar jednostavno. Gurni ruku do dna, pa ćeš znati. - Do dna?- zine čovjek i ostane zamišljen. - A kako drugačije? Ako ideš samo do pola, nećeš nikad biti siguran ni u što! - Starac zatim pogleda svog sugovornika s velikim mirom. -To ili vjeruj onome čija je vreća.

Božidar Prosenjak

Pregleda: 1024 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 21. 11. 2019.

Slični dokumenti

Zeleno ili bijelo
Zeleno ili bijelo

Dva su vrapčića u proljeće bezbrižno čavrljala, na grani vrbe. Jedan se udobno smjestio na vrhu vrbe, a drugi u račvama iz kojih se vrba granala. “Baš je krasno ovo zeleno lišće.”

Planirano zanemarivanje - kratka priča
Planirano zanemarivanje - kratka priča

Kad su mladu koncertnu violinisticu upitali koja je tajna njenog uspjeha odgovorila je: “Planirano zanemarivanje!”

Zanimljivosti

Franjevci su sliku Čudotvorne Gospe Sinjske, nakon što su je donijeli iz Rame, nekoliko godina čuvali na tajnom mjestu u Velom Varošu u Splitu, u Klisu, te u Dugopolju, jer je Sinj bio porušen.

Humor

Vračara će jednoj ženi: “Vidim u kartama da će vaš muž uskoro umrijeti…” “To znam”, odgovori žena, “a što kažu karte hoće li biti istrage?”.

Poslovice

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing)