Starci Novo!

0 preuzimanja

Starica - Kako da se ponašamo prema starim ljudima koji su zli? – upitaše starca neka djeca. Starac se zamisli pa odgovori: - Nisu svi starci dobri. Kao što jedni ulaze u zrelost svoje dobrote i staloženosti, tako drugi ulaze u zrelost svoje zloće i pokvarenosti! Nisu svi starci dobri, ali svima dugujete svoj obzir. Prvima zato što je njihova dobrota vaš korijen, a drugima zato da se njihova zloća ne izrodi u vaš plod.

Božidar Prosenjak

Pregleda: 926 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 11. 2019.

Slični dokumenti

Ljubav Uspjeh i Bogatstvo
Ljubav Uspjeh i Bogatstvo

Jednom je jedna žena zalijevala vrt, kada je ugledala 3 starca pored vrtne ograde. Nije ih poznavala pa im je rekla: "Mislim da vas ne poznajem, ali mi se čini da ste gladni. Molim vas uđite unutra i pojedite nešto."

Stvari, gotovo uvijek, nisu kako izgledaju
Stvari, gotovo uvijek, nisu kako izgledaju

Kod jedne bogate obitelji su se zaustavila dva putujuća anđela kako bi prenoćili. Obitelj nije bila gostoljubiva i poslali su anđele u jednu malu hladnu prostoriju koja im je služila kao podrum iako su imali gostinjsku sobu.

Zanimljivosti

Svetiše Wiktrowki, posvećeno Mariji Kraljici Tatra, smješteno na visini 1150 m nekoliko tisuća gorštaka putuje (isključivo pješice) osim na Marijine blagdane i na Pastirisku misu u Božićnoj noći i u Silvestarsku noć.

Humor

Susreo isusovac kapucina, i ubrzo se među njima razvio duhovni razgovor. Isusovac ciljajući na kapucinovu bradu reče: “Kažu da je i Juda nosio bradu?” Na to će njemu kapucin: “Nije sigurno da je Juda nosio bradu, ali je sigurno da je bio iz družbe Isusove.”

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)