Anjana, brižni čimpanza - istinita priča Novo!

0 preuzimanja

Anjana_brizni_cimpanzaNa Institutu za ugrožene vrste u Južnoj Karolini u SAD-u, za vrijeme uragana Hannah koji je danima bjesnio u rujnu 2008., dva bijela tigrića ostala su bez majke. Brigu oko mladunčadi preuzeo je Anjana koji je u potpunosti zamijenio njihovu majku. Anjana je mužjak čimpanze star dvije i pol godine. Tigriće nosi na leđima i satima se s njima igra. Hrani ih i brine se za njih. Dirljivo, zar ne? Stoga pomažimo i mi nemoćne, i poštujmo život jer život je čudo.

Pregleda: 763 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 25. 11. 2019.

Slični dokumenti

Bit ćeš siguran da voliš - Mali Princ
Bit ćeš siguran da voliš - Mali Princ

“Nitko me ne voli”, reče Mali Princ i sakrije rukama lice.“Voliš li ti ikoga?” upita Lisica.“Volim svoju ružu, ali…”, reče Mali Princ i zastane.

O parovima
O parovima

Priča se da je neka rimska patrona jednog dana pitala učenog rabina Jossi ben Chalaftu: „Što Bog radi tijekom dana?“ Mudri je rabin dosjetljivo odgovorio na izazov: „Pokušava spajati razne parove.

Zanimljivosti

Septimije Sever (193. – 211.) dopustio je ženama da se bore kao gladijatori. Na području Londona 1996. iskopani su ostaci 20-godišnje gladijatorice. Njezino ime ne znamo, niti odakle je bila, naravno ni u koliko je borbi sudjelovala ali predmeti pokopani s njom svjedoče o velikoj popularnosti.

Humor

oglas u novinama: “Trži se mačka intelektualka spremna loviti miševe u školskoj biblioteci”.

Poslovice

Hvalisanje je početak sramote. (Japanska)