Zar postoji veći broj od 100 - o postavljenim ciljevima Novo!

0 preuzimanja

broj100ilustracija Došavši u nepoznati grad, neki je čovjek pokušavao prodati skupocjeni sag. - Tko će mi dati 100 zlatnika za ovaj krasan sag? - uzvikivao je prolazeći kroz grad. Zainteresirao se jedan kupac i sag je uskoro bio prodan. Prije nego je otišao sa svojim novim sagom kupac upita: - Zašto niste tražili više od 100 zlatnika? Ovaj sag sigurno vrijedi više. - Zar postoji broj veći od 100? - začudi se čovjek. Koliko ste si puta sami postavili granicu u svojim ciljevima i postignućima, koliko si često sami podmećete nogu jer vjerujete kako ne postoji broj veći od 100?

tekst preuzet sa hr-hr.facebook.com (Pričaj mi priču)

Pregleda: 920 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Poruka s pustinjskog kamena - o pohlepi
Poruka s pustinjskog kamena - o pohlepi
Prelazeći pustinju neki čovjek naiđe na ogroman kamen koji je do pola bio zakopan u pijesak. PREVRNI ME I BIT ĆU TI OD KORISTI pisalo je na kamenu ne pretjerano lijepim rukopisom Čovjek je bio uvjeren da se ispod kamena nalazi blago, pa je pokušao prevrnuti kamen. Kamen je bio težak, a vrućina velika, stoga je satima kopao, otkopavao, gurao... Nakon nekoliko sati napornog rada uspio je, i zaprepašten otkrio da ispod kamena nije blago već novi natpis POHLEPA JE UZROK SVIH ZALA NA ZEMLJI. ZAPAMTI OVO I POSTAT ĆEŠ BOLJI ČOVJEK.
Upitnik - razmišljanje
Upitnik - razmišljanje

Bio je jednom jedan drag upitnik, i kao svi upitnici zračio je oštoumnošću. Posljednih dana hodao je uokolo rastresen, potišten, razočaran i pun tjeskobe. Svi su ga izbjegavali.

Zanimljivosti

Začetnik reformacije Martin Luther, koji je i sam bio zaređen u augustinskom redu oženio se 1525. Katharinom van Bora bivšom časnom sestrom.

Humor

JEDNA CIGARETA SKRATI ŽIVOT 2 MINUTE! JEDNA BOCA ALKOHOLA SKRATI ŽIVOT 5 MINUTA! JEDAN RADNI DAN SKRATI ŽIVOT 8 SATI!

Poslovice

Nije sretan onaj tko ima ono što želi, već onaj koji ne želi ono što nema. (Latinska)