Izbor - kratka priča Novo!

0 preuzimanja

pepeo_cvijetNeki je čovjek teško podnosio životne nevolje te se potužio jednom mudrom čovjeku: "Ne mogu više! Život mi je postao nepodnošljiv."

Čovjek uze šaku pepela, baci ga u čašu punu bistre vode koja je stajala na stolu i reče: "Ovo su patnje." Voda u čaši se zamuti i pretvori u blato.

Učitelj prolije vodu.

Uze još jednu šaku pepela, pokaza je čovjeku, otvori prozor i prospe pepeo u more. Pepeo se izgubi u moru, a more osta kakvo je i bilo.

"Vidiš!" mudri čovjek će. "Svakoga dana stani i odluči hoćeš li biti čaša vode ili more."

Pregleda: 794 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Leptir i cvijet - priča o providnosti
Leptir i cvijet - priča o providnosti

Jednoga dana čovjek zamoli Boga za jedan cvijet i jednog leptira. Umjesto toga Bog mu dade kaktus i gusjenicu. Čovjek se ražalostio.

Sveti Nikola zaštitnik?
Sveti Nikola zaštitnik?

Sveti Nikola zaštitnik?

sveti_nikola_biskupSveti Nikola, biskup iz Myre, poznatiji kao Nikola iz Barija svetac je katoličke i pravoslavne crkve, a zaštitnik je: djece, djevica, dječaka-zborskih pjevača, učenika i učitelja, hodočasnika i putnika, moreplovaca, ribara i trgovaca ribom, seljaka i mesara, pekara i mlinara, trgovaca žitom i sjemenjem, trgovaca, bačvara, pivara i pekača rakije, gostioničara i trgovaca vinom, tkalaca, izrađivača traka i proizvođača dugmadi, trgovaca čipkom i suknom, radnika u kamenolomu i klesara, ljekara, svjećara, trgovaca mješovitom robom, proizvođača i trgovaca parfema, odvjetnika, bilježnika, sudaca i zatvorenika, vatrogasaca; zaštitnik sretne ženidbe; pomoćnik u opasnosti od vode i u nevolji na moru, protiv krađe i za pronalaženje ukradenih stvari, pomoćnik kod nepravednih sudskih presuda, zaštinik mnogih gradova i cijele Rusije, pomoćnik u nevolji.

izvor: http://www.studentnet.hr

Zanimljivosti

Nisu ni sve mačke tako crne. Stara praznovjerja tvrde da crna mačka donosi sreću ako se sretne u jutro ili na Novu godinu.

Humor

– Noćas je kod nas došao anđeo i donio ti malu seku. Želiš li je vidjeti? – A je li anđeo još tu, njega bih radije vidio.

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)