Shakespeare nikad nije postojao Novo!

0 preuzimanja

william-shakespeareU jednom društvu u prisustvu francuskog pisca i komičara Alphonse Allaisa govorilo se kako veliki pisac William Shakespeare nikada nije postojao i da je njegova djela napisao netko drugi.

Svi su se tomu smijali i podržavali tvrdnju.

Iznerviran, Alphonse Allais im reče:

– I ja mislim da nikada nije postojao. Njegova djela napisao je netko drugi, samo što se i taj drugi, sasvim slučajno, zvao Shakespeare!

Koliko puta su nam rekli da Gospodin Bog ne postoji da je svijet stvorio netko drugi - mi kršćani ga nazivamo Gospodin Bog.

Pregleda: 1843 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Razbijena posuda - poučna priča
Razbijena posuda - poučna priča

Nosač vode u Kini vodu je nosio u dvjema velikim glinenim posudama koje su visile na štapu kojeg je nosio na ramenima. Jedna je posuda bila oštećena, a druga je bila cijela.

Priča o tri vrpce - ispovijed
Priča o tri vrpce - ispovijed
Don Bosco je bio svetac koji je svoj život posvetio djeci i mladima, pomažući im da postanu dobri kršćani i pošteni građani. Tumačeći važnost sakramenta ispovijedi u životu kršćana, ispričao im je jedan od svojih snova. “Sanjao sam da se nalazim u crkvi okružen mnoštvom dječaka koji se pripremaju za ispovijed. Neki čekaju na red ispred moje ispovjedaonice. Odjednom, uvelike iznenađen, otkrijem da neki od njih imaju tri vrpce oko vrata. - Zašto nosiš te vrpce oko vrata? Skini ih! - rekoh jednome od njih. - Ne mogu - reče dječak - netko stoji iza mene i čvrsto ih drži. Približih se i iza dječakovih leđa ugledah najprije kandže, a zatim dva velika roga. Priđoh još bliže i opazih njušku ružnoga čudovišta kako u pandžama drži vrpce. Odmah sam pozvao jednog klerika i rekao mu da mi donese posudu blagoslovljene vode. U međuvremenu sam vidio da i mnogi drugi dječaci imaju za leđima ružna čudovišta. Zamahnuo sam škropilom kao oružjem prema jednoj od tih nakaza i upitao: Tko si ti? Čudovište iskese zube, ustukne uplašeno i tada spazih da u šapi drži tri uzice poput konaca za pokretanje lutke. - Što radiš s tim uzicama? Govori, inače ću na te izliti blagoslovljenu vodu! Čudovište se zgrči od straha. - Prva vrpca - reče - prijeti dječacima da ispovjede sve svoje grijehe. - A druga? - Druga im oduzima osjećaj kajanja. - Treća? - Neću ti reći - odgovori oštro čudovište. - Onda ću te okupati u blagoslovljenoj vodi - rekao sam. - Ne, ne! Reći ću. Treća uzica priječi dječacima da donesu dobre odluke i da saslušaju ispovjednikov savjet. Kad sam sve saznao, zamahnuo sam škropilom i čudovište zalio blagoslovljenom vodom, a tako i njegove drugove koji su se istoga časa razbježali urlajući tako jako da me to probudilo…”

Zanimljivosti

Ne zna se kad niti kako je nastala slika Crne Gospe u Jasnoj Gori u Poljskoj. Autorstvo slike tradicija pripisuje čak sv. Luki Evanđelistu.

Humor

Kuca Muji neko na vrata, on otvori, kad ono Smrt: ‘Došla sam vam uzeti dušu!’ Mujo: ‘Fato, dušo, došao neki čovjek u crnom po tebe.’

Poslovice

Kad bogataš postane siromah, postane i učitelj. (Kineska)