Proljeće u srcima - priča o osobama koje trebaju našu pomoć Novo!

0 preuzimanja

proljece_animacijaČovjek slijepac sjedio je na stepenicama pred jednom zgradom. Do nogu je stavio šešir, a ispred njega papir na kojemu je pisalo: “Slijep sam, pomozite mi, molim vas". Novinar, koji je onuda prolazio, zaustavio se i primijetio da je u šešir ubačeno samo par novčića. Nagnuo se, ubacio i on par novčića i bez traženja dopuštenja, uzeo papir, okrenuo ga i napisao novi tekst. Tog istog popodneva novinar je navratio do slijepca i primijetio da je šešir gotovo pun sitniša i novčanica… Slijepac je prepoznao korak čovjeka i upitao ga nije li možda on onaj koji je napisao novi tekst na papiru i što je napisao?! Novinar odgovori: “Ništa što ne bi bilo istinito - prepisao sam tvoje riječi ali na drugačiji način", nasmiješio se i nastavio put. Slijepac nije nikad doznao da je na njegovu komadiću papira pisalo: “Danas je proljeće…a ja ga ne mogu vidjeti".

Pregleda: 2459 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Čudesno umnažanje vremena - razmišljanje
Čudesno umnažanje vremena - razmišljanje

Vidje Isus silan svijet, sažali mu se nad njim te im je govorio o neodoljivoj Božjoj ljubavi. A kad je pala večer, rekoše njegovi učenici: Gospodine, otpusti taj narod, već je kasno a nemaju ni vremena.

Molitva za dar Duha Svetoga
Molitva za dar Duha Svetoga
Duh_Sveti_golub_Crkva_KristGospodine Isuse, dok si na posljednjoj večeri bio za stolom sa apostolima rekao si Filipu: “Toliko sam vremena s vama i ti me još ne poznaješ” (iv 14,9). Taj si prijekor uputio i Filipu i ostaloj desetorici. Kako to da te tvoji izabranici, one koje si sam pozvao, vjerni pratioci nisu poznali? Kako to da su ostali slijepi? Tri su godine bili s tobom, slušali tvoje riječi, gledali tvoja djela, malo prije se nahranili tvojim tijelom i tvojom krvlju. I nisu te razumjeli, nisu prepoznali tko si Ti. Zašto Gospodine? Znači mogu godinama biti s tobom a da te ne upoznam. Čovjek može primiti sve sakramente i ostati slijep u duhu i mrtav u srcu. Rizik je to koji me straši. Što je manjkalo apostolima? Manjkao im je Duh Sveti, Duh istine koji će skinuti mrenu s njihovih očiju kako bi u Tebi mogli vidjeti Boga. I nama nedostaje Duh Sveti, jer smo ga svojim egoizmom, svojom sebičnosti protjerali i nismo ga ponizno, ustrajno i s vjerom tražili. Toliko smo vremena s tobom Gospodine i još te ne poznamo. Kao i apostoli, ako i mi želimo ići za tobom, čuli smo toliko tvojih riječi, služili tolike mise, toliko smo puta pričest primili. I što smo shvatili? Što se u nama promijenilo? I nama manjka nešto bitno, nešto što će maknuti zavjesu koja te skriva našim očima. Ti si nam tako blizu, a mi te ne vidimo..... ..... kao učenici na putu u Emaus. U svom životu putujemo zajedno s Tobom, ali nam manjka svjetlo da vidimo tvoje lice i živimo u Tvojoj prisutnosti. Manjka nam Duh Sveti, manjka nam ljubav. Ti si molio Oca za dar Duha Svetoga i Otac te uslišao poslavši Duha Svetog na Duhove. Tebe, Gospodine Isuse, Otac uvijek uslišava. Moli i za nas DuhaSvetoga. Duha davatelja života. Daj nam Duha Svetoga i osjetit ćemo Božiji dah, kucaj Njegova Srca i duboku radost Presvetog Trojstva.

autor nepoznat

Zanimljivosti

Michel Nostradamus postao je kršćanin u 9.-oj godini. Naime kada je on imao 9 godina roditelji su mu sa židovstva prešli na kršćanstvo.

Humor

Adam se proderao na Evu. Ona briznu u plač: Adame! Nitko mi se nikada nije obratio takvim tonom!!!!

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)