Proljeće u srcima - priča o osobama koje trebaju našu pomoć Novo!

0 preuzimanja

proljece_animacijaČovjek slijepac sjedio je na stepenicama pred jednom zgradom. Do nogu je stavio šešir, a ispred njega papir na kojemu je pisalo: “Slijep sam, pomozite mi, molim vas". Novinar, koji je onuda prolazio, zaustavio se i primijetio da je u šešir ubačeno samo par novčića. Nagnuo se, ubacio i on par novčića i bez traženja dopuštenja, uzeo papir, okrenuo ga i napisao novi tekst. Tog istog popodneva novinar je navratio do slijepca i primijetio da je šešir gotovo pun sitniša i novčanica… Slijepac je prepoznao korak čovjeka i upitao ga nije li možda on onaj koji je napisao novi tekst na papiru i što je napisao?! Novinar odgovori: “Ništa što ne bi bilo istinito - prepisao sam tvoje riječi ali na drugačiji način", nasmiješio se i nastavio put. Slijepac nije nikad doznao da je na njegovu komadiću papira pisalo: “Danas je proljeće…a ja ga ne mogu vidjeti".

Pregleda: 2227 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Pustinjak i stranac - priča o molitvi
Pustinjak i stranac - priča o molitvi

Jednom, o zalasku sunca, smjestiše se pustinjak i stranac uz rub neke oaze. Pustinjak klekne i počne moliti.

Crni balon - poučna priča o diskriminaciji
Crni balon - poučna priča o diskriminaciji

Jedan dječak crne boje kože zadivljeno je gledao trgovca balonima na nekom sajmu. Bio je to veoma vješt trgovac koji je znao privući pažnju. Pustio je u zrak crveni balon i mnogo malih budućih kupaca je zadivljeno gledalo kako se balon diže visoko u zrak.

Zanimljivosti

Najveća crkva na svijetu je Notre-Dame de la Paix. Nalazi se u Yamoussoukrou na Obali Bjelokosti. Dovršena je godine 1989.

Humor

Što radi crnogorski virus u kompjuteru? – NIŠTA.

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)