Pogled s druge strane Novo!

0 preuzimanja

pogled-kroz-prozor-animacijaMladi par se doselio u ulicu. Slijedećeg jutra, kada su doručkovali, žena je opazila susjedu kako vješa rublje. Možda treba nov prašak za pranje, kako bi bolje oprala - pomislila je. Muž je šutke promatrao. Kako je prljavo rublje - rekla je. Uopće ne zna prati! Svaki puta kada bi susjeda vješala rublje, komentar je bio isti… Mjesec dana kasnije, žena u čudu, kada je jedno jutro vidjela kako je susjedino rublje čisto rekla je mužu: Pogledaj! Konačno je naučila dobro oprati rublje. Muž joj odgovori: Nije. Ja sam danas ustao ranije i oprao prozore. Tako je to u životu: Sve ovisi o tome, kako je čist prozor kroz koji gledamo. Prije nego li počnemo kritizirati, možda je u redu da provjerimo kvalitetu našeg pogleda. Tek tada možemo jasno vidjeti, koliko je čisto srce drugoga.

Pregleda: 898 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Uspjeh ili promašaj
Uspjeh ili promašaj

edison-zaruljaUspjeh ili promašaj?

Thomas Edison je isprobao 2000 različitih elemenata kako bi saznao koji najbolje odgovara za žarnu nit u žarulji. Kada niti jedan od isprobanih nije ispunio očekivanja njegov pomoćnik se požalio: "Sav naš trud je bio uzaludan. Nismo ništa otkrili."

Edison je vrlo samouvjereno odgovorio: "Oh, prešli smo dugi put i naučili puno toga. Sada znamo da postoji 2000 elemenata koje ne možemo koristiti za izradu žarulje."

tekst preuzet sa: hr.facebook.com

Štap
Štap

Za mojim vratima visi čitav niz štapova.

Oni me podsjećaju na razne zgode iz mog života. Ali posebnu pažnju zaslužuje samo jedan, i to onaj s kožnatim navlakom. No da mi pripovijedam kako sam došao do njega. Slučaj nije za mene ni malo pohvalan!

Zanimljivosti

U zabavnom parku Gardaland, u Italiji, izgrađena je katolička crkva posvećena sv. Filipu Neriju, u kojoj pojedine grupe imaju svetu Misu.

Humor

Potuži se katolički svećenik prijatelju rabinu: – Tri stvari ne mogu razumjeti kod vas Židova: vaše stalno micanje i trčkaranje po sinagogi, vašu molitvu povišenim glasom i, konačno, vaše improvizirane sprovode. Rabin mu bez premišljanja odgovori: – Što se tiče nemira u sinagogi, mi se tamo osjećamo kao kod kuće; što se tiče glasnog moljenja – naš Bog je stariji od vašega pa slabije čuje; a što se tiče sprovoda i ja radije sudjelujem na vašima.

Poslovice

Zrno pijeska u oku može sakriti cijelu planinu! (Japanska poslovica )