Lav i miš - ezopova basna Novo!

0 preuzimanja

lav_clipart_ilustracijaDok je lav spavao u šumi, Seoski miševi su plesali. Jedan od njih, neoprezan, skočio je na usnulog lava. Lav je nesretnika poklopio svojom šapom. Miš je zacvilio: pusti me i služit ću ti cijeli život. Kralj životinja se na to počeo smijati i pustio miša. Prošlo je mnogo dana. Lav je pao u lovačku zamku i zamka ga je podigla u zrak. Miš je čuo njegovo zapomaganje, dotrčao je i počeo grickati konop. Kako je u tome bio pravi majstor oslobodio je lava. Nakon što ga je oslobodio reče mu: “smijao si mi se jer nisi mogao vjerovati da ti mogu vratiti dobro koje si mi učinio. Sad znaš da i mi mali sitni miševi možemo pomoći velikima i snažnima. Zato poštuj i pomozi svakoga, a osobito slabije od sebe.

Ezopova basna

Pregleda: 2213 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 14. 11. 2019.

Zanimljivosti

Svakog petka iz samostana sv. Spasitelja u Jeruzalemu kreće križni put Ulicom bola (Via Dolorosa) do Kalvarije osim prvog petka nakon Božića i ako je sam Božić u petak. U slučaju nevremena križni put je u crkvi.

Humor

Želiš godišnji odmor? NE MOŽE! Godina ima 365 dana. Dnevno spavaš 8 sati, što godišnje iznosi 122 dana. Ostaje 243 dana. Dnevno imaš 8 sati odmora, što iznosi dodatnih 122 dana. Ostaje 121 dan. 52 dana godišnje su nedjelje, kada se ne radi i ostaje 69 dana. 52 dana godišnje su subote, kada se također ne radi i ostaje 17 dana. Dnevno imaš pola sata pauze, što godišnje iznosi 7 dana. Ostaje 10 dana. 9 dana godišnje su blagdani, pa ostaje jedan jedini radni dan. Taj dan je 1. svibnja, Praznik rada, te se na taj dan ne radi. Kako pored svega ovoga uopće možeš tražiti godišnji odmor?!?

Poslovice

Mnogima bi se dopao da se nisi trudio dopasti se svima. (Latinska poslovica)