Napredak - kratka priča Ferrero Novo!

0 preuzimanja

posjet_razgovorKad je moja baka posjećivala svoju majku, trebala su joj tri dana.

Jedan se dan vozila u zaprežnim kolima, jedan je dan provela u razgovoru pretresajući novosti iz vrta i kuhinje, a treći je trošila na povratak.

Kad je moja majka posjećivala svoju majku, trebala su joj dva dana.

Putovala je vlakom, i ako su veze bile dobre, stizala je uvečer istoga dana. Ispričale su se o svemu i svačemu, a sutradan se vraćala kući.

Kad ja posjećujem svoju majku, treba mi pola sata.

Dođem na deset minuta, i jer djeci postaje dosadno, a i kasnim na tržnicu – odlazim.

Koliko vremena će trebati mojoj kćerki kad bude mene posjećivala?

Bruno Ferrero

Pregleda: 2132 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 11. 12. 2019.

Slični dokumenti

Zašto me siliš kroz pustinju
Zašto me siliš kroz pustinju
pustinja-kaktusZašto me siliš, Gospodine, da idem kroz pustinju? Mučim se u trnju. Kad treba mi samo jedan znak od Tebe, da se pustinja promijeni, da suhi pijesak, da horizont, da veliki, tihi vjetar ne budu više ništa strano ni slučajno, nego široko carstvo kroz koje spoznajem Tebe. Antoine de Saint Exupery

Prva propovijed
Prva propovijed

U crkvu je na misno slavlje, među ostalim vjernicima, došla i mlada obitelj s troje malene, predškolske djece.

Dvoje, tek nešto starije djece bilo je mirno, dok je treće, najmlađe, već od početka mise neprestano - čas glasnije, čas tiše - tražilo nešto od svojih roditelja. I činilo se da uvijek traži nešto drugo, a ne ono što su mu se oni toga časa dosjetili pružiti.

Zanimljivosti

Biblija je do sada prevedena na oko 2 350 svjetskih jezika, a na svijetu postoji oko 6500 jezika. Sa godišnjom prodajom od gotovo 20 milijuna primjeraka knjiga je koja je doživjela najviše izdanja.

Humor

Apostolski nuncij u Parizu jednom je za vrijeme svečanog ručka sjedio pored neke uvažene gospođe koja je bila previše razgolićena. Kad je na stol doneseno voće, on uze jabuku i pruži je gospođi. Na njen upitan pogled reče: “Gospođo, samo uzmite. Eva je opazila da je gola tek kad je pojela jabuku.”

Poslovice

Tko laže vas, lagat će i protiv vas. (Hrvatska poslovica)