U potrazi za pravdom - priča Novo!

0 preuzimanja

ptice_gnijezdoJednog se dana sokol obruši na skupinu malih ptića i učini pokolj. Preneražena majka tih ptića požalila se kralju šume. Kralj je zašutio nakon što je saslušao njenu tužnu priču. Zatim je rekao: - Gledaj, gledaj tamo dolje. Vidiš li roj muha kako zanosno pleše? - Da, vidim, - odgovori ptičica. I dok je ona još govorila nekoliko se vrabaca obrušilo na muhe. Kralj šume je zaključio: Sva su živa bića surova. Misle samo na vlastitu patnju. Misle na bol koju primaju a ne na bol koju zadaju. Ptičica je zašutjela i odletjela u tišini razmišljajući o svojoj boli i surovom životu na zemlji.

Nepoznat autor

Pregleda: 935 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 05. 2020.

Slični dokumenti

Mesija je zakasnio - priča
Mesija je zakasnio - priča

Priča kaže kako je jednoj revnoj židovskoj zajednici stigla obavijest da će u pashalnoj noći svečane subote doći Mesija i da će upravo iz njihove zajednice započeti svoje poslanje. U subotnju večer okupili su se svi članovi zajednice. Žene su pripravile večeru prema zakonskim propisima, a muškarci su se dogovorili oko pjesama, glazbe i plesova. Bili su uvjereni da će te noći Mesija napokon doći.

Slavlje je otpočelo… Ponoć: svaki čas se mogao pojaviti! Jedan sat po ponoći: samo što nije stigao! Dva sata: srca su jako kucala. Tri sata: počeo se javljati umor. Četiri sata: neki su počeli sumnjati. Pet sati: neki su zadrijemali, a ostali su zijevali boreći se sa snom. Mesija nije još došao.

Podne: Mesija je konačno pokucao na vrata! Na vratima se uljudno ispričao: 'Oprostite, ali naišao sam na dijete koje je plakalo pa sam ostao da ga utješim.' Mesija neće doći sve dok djeca plaču.

(Bruno Ferrero)

Biserni prsten - priča o pravim vrijednostima
Biserni prsten - priča o pravim vrijednostima

Jedna priča govori o mladiću koji se obratio mudracu za pomoć rekavši mu: “Dolazim, učitelju, jer se osjećam tako bezvrijednim da nemam volje ni za što. Kažu mi da sam ni za šta, da ništa ne radim dobro, da sam nespretan i prilično glupav. Kako se mogu popraviti? Šta mogu učiniti da me više cijene?”

Zanimljivosti

U Bibliji se psi spominju 14 puta, lavovi 55 puta, a zanimljivo je da se domaće mačke uopće ne spominju.

Humor

Adam se proderao na Evu. Ona briznu u plač: Adame! Nitko mi se nikada nije obratio takvim tonom!!!!

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)