Salomonov prsten - o poteškoćama Novo!

0 preuzimanja

prsten_ilustracijaStara židovska legenda kaže da je kralj Salomon naručio prsten kod zlatara. Tražio je da u njega napiše riječi koje će biti istinite i primjenjive u svakom trenutku i u svakoj prilici. Nakon mjesec dana došao je zlatar i predao kralju prsten. Na njemu je pisalo: I TO ĆE PROĆI. Kralj je bio zadovoljan. U teškim danima pomagalo mu je boriti se s teškoćama, a u zaista dobrim danima vratiti se u realnost.

židovska legenda

Pregleda: 916 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 05. 2020.

Slični dokumenti

O stvaranju
O stvaranju

Priča jedan američki profesor: "Ja sam biolog. Svakoga dana proučavam čudesa života od najsitnije biljčice do najvećih životinja i čovjeka. Uvijek iznova divim se tajnama stvaranja."

Šest zvona
Šest zvona

Bila jednom jedan mali restoran koji se zvao SREBRNA ZVIJEZDA. Vlasnik nije uspijevao povezati kraj s krajem, iako je poduzeo sve kako bi privukao goste: restoran je bio ugodno mjesto, posluga ljubazna, a cijene razumne. Očajan, pitao je za savjet jednog mudraca.

Zanimljivosti

Svih 7 Crkava Apokalipse, spomenutih u Bibliji, nalaze se u Maloj Aziji – Efes (Ephesus), Izmir (Smirna), Pergam, Thyartira, Sard, Philadelphia, Eskihisar (Laodicea)

Humor

Došao Ivicin tata na informacije i kaže njemu nastavnica: “Vaš sin prepisao je test od najbolje učenice u razredu.” Pita nju tata: “A kako znate da nije prepisala ona od njega?” “Prva tri zadatka su jednaka, a u četvrtom je ona napisala neznam, a Ivica NI JA!”

Poslovice

Nije sretan onaj tko ima ono što želi, već onaj koji ne želi ono što nema. (Latinska)