Tri slova - kratka priča o molitvi Novo!

0 preuzimanja

Pitao biskup jednog običnog vjernika čita li knjige s vjerskim sadržajem. - Ne čitam… jer… ne znam slova. Nikad nisam naučio pisati i čitati… - reče čovjek- ali u svojoj glavi imam TRI SLOVA:

jedno crno, jedno crveno, i jedno bijelo.

- Što znači crno, crveno i bijelo slovo? - upita biskup. - Crno me podsjeća na grijeh i na pakao pa ga se čuvam. - Crveno na Isusovu krv prolivenu za sve nas pa se uzdam u Njegovo milosrđe. - Bijelo me podsjeća na nebo, na raj, na nagradu koju će nam Bog dati ako mu ostanemo vjerni. Biskup na to reče: - Blago tebi! Tvoja tri slova vrijede više nego mnoge knjige koje sam ja pročitao.
Pregleda: 945 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Majmunska posla - priča o oponašanju
Majmunska posla - priča o oponašanju
majmun_animacijaUmoran trgovački putnik odloži vreću punu pamučnih kapa, i zaspe usred šume pune majmuna. Kad se probudio, našao je praznu vreću, a mnoge majmune s kapama po drveću. Kako ponovno kape dobiti natrag? Trčati za majmunima? Ne, to je pothvat očajnika. Privući ih čime? Ne, to je uzaludan trud. Prijetiti? Svi bi pobjegli. Nakon podosta muke i domišljanja trgovac se naljuti i bijesno baci svoju kapu na tlo. I gle – majmuni učiniše isto! I tako je trgovac dobio natrag svoje kape. Nastoj u životu slijediti samoga sebe, a ne, poput majmuna, oponašati druge! autor nepoznat
Sreća je relativna
Sreća je relativna

Dva su čovjeka u zatvoru dijelili istu ćeliju. Imali su potpuno iste uvjete, ali jedan je stalno bio dobro raspoložen, a drugi stalno nesretan.

- Zašto si tako tužan? - pitao je onaj optimistični i zadovoljni onoga drugog.

Zanimljivosti

Indijski babe imaju razne vrste zavjeta. Npr. stojeći baba nije sjeo 12 godina, ili baba s jednom rukom u zraku, koji stoji na jednoj nozi, oni koji se zavjetuju na šutnju, strogi vegetarijanci koji jedu samo otpadnute plodove ili oni koji godinama ništa ne stave u usta, babe koji nacrtaju krug u šumi ili u planini i ne miču se iz tog kruga.

Humor

Policajac zaustavi svećenika, obavi alkotest i kaže mu: – Velečasni, vi ste pili! – Dobro, jesam malo. Ali oprostite mi. – Dobro, opraštam Vam, a za pokoru ćete mi dati 300 kuna!

Poslovice

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. (Arapska poslovica)