Naravno i nadnaravno Novo!

0 preuzimanja

vrecaStarče, netko vjeruje u naravno, a drugi opet u nadnaravno i svatko vidi ono u što vjeruje! - primijeti neki čovjek. - Pa što je tu čudno? - upita Starac. Tko gurne ruku u vreću s brašnom, izvadit će brašno! A tko pruži ruku u vreću soli, izvadit će sol. - Da - prigovori čovjek - ali stvar je u tome da neki tvrde kako je vreća soli zapravo prazna! - To je bar jednostavno. Gurni ruku do dna, pa ćeš znati. - Do dna?- zine čovjek i ostane zamišljen. - A kako drugačije? Ako ideš samo do pola, nećeš nikad biti siguran ni u što! - Starac zatim pogleda svog sugovornika s velikim mirom. -To ili vjeruj onome čija je vreća.

Božidar Prosenjak

Pregleda: 952 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 21. 11. 2019.

Slični dokumenti

Postoje samo dva svijeta - Stjepan Lice
Postoje samo dva svijeta - Stjepan Lice

Postoje samo dva svijeta - stari svijet i evanđeoski svijet; samo dva načina života - stari život i evanđeoski život. Moguće je biti ili stari čovjek ili čovjek Evanđelja.

Pouka jednog vrapca
Pouka jednog vrapca

Jednom je neki lovac namjestio zamke da bi lovio životinje. Već sljedećeg dana je u jednoj zamci pronašao malog vrapca.

Zanimljivosti

Najveće zvono na svijetu teži 160 tona, visoko je 6,14 metara i ima promjer 6,6 metara, a izloženo je u Moskovskom Kremlju.

Humor

Nakon sata vjeronauka potukla se dva dječaka na školskom dvorištu. Vjeroučiteljica ih razdvoji i ukori starijega: “Sram te i stid bilo! A prije pet minuta smo govorili: Ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga!” “On nije moj bližnji”, odgovori dječak, „On je moj brat!”

Poslovice

Živi s ljudima kao da te Bog gleda, a govori s Bogom kao da te ljudi slušaju. (Seneka)