Ben i palma Novo!

0 preuzimanja

stablo_palme_clipartProlazio Ben pustinjom i vidio jednu malu palmu. Nije mu se sviđao njezin izgled i odluči na njezine grane staviti teški kamen. Mala palma je prestala rasti jer ju je teško kamenje pritiskalo i nije mogla ići u visinu. Tako je bila prisiljena puštati svoje korijenje dublje u zemlju. Kako je spuštala svoje korijenje na većoj dubini je našla vodu koja joj je pomogla da raste. Tada je dobila snagu za život i rast. Uskoro su joj grane ojačale i više joj nije smetalo ono teško kamenje. Zamislimo da je Ben nakon nekoliko godina prolazio opet pustinjom pokred one palme. Što bi mu ona rekla? Hvala ti što si mi stavio ono teško kamenje na grane jer mi je pomoglo da ne odem u visinu nego u dubinu da pronađem vodu koja mi je dala život.

Pregleda: 3337 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Zahvalnost - kratka priča
Zahvalnost - kratka priča

Živjela dva pustinjaka u nekoj oronuloj kolibi. Dijelili su jedini sobičak koji su imali. Dane su provodili propovijedajući po okolnim selima.

Vjernost
Vjernost

Ulicom je išao čovjek sa svojim konjem i psom. Išli su uzbrdicom, sunce je peklo, bijahu jako žedni. Na jednom zavoju vidjeli su prekrasna mramorna vrata koja su vodila na trg, a nasred trga stajao zdenac s kristalno čistom vodom.

Zanimljivosti

Kumba Mela, indijski vjerski festival koji traje mjesec dana, najveće je okupljalište ljudi koji svijet poznaje.

Humor

U avionskoj nesreći poginuli papa, pastor i rabin. Zbog prevelike gužve sv. Petar ih privremeno pošalje Luciferu. Iako ih je ovaj veoma rado primio nakon nekoliko sati nazove sv. Petra: “Petre, oprosti ali možeš li preuzeti ovu trojicu koje si mi zadnje poslao? Ovaj u bijelom od kad je ušao ne prestaje opraštati; ovaj u crnom odijelu propovijeda i obraća na sve strane; a ovaj sa šeširom je već uspio skupiti novce za klima uređaj.

Poslovice

Nije sretan onaj tko ima ono što želi, već onaj koji ne želi ono što nema. (Latinska)