Prijatelj bi trebao biti Novo!

0 preuzimanja

prijateljstvo_ilustracijaPrijatelj bi trebao biti radikalan.

Trebao bi te voljeti kad si odbojan, zagrliti te kad nisi za grljenje, i podnositi te kad si nepodnošljiv.

Prijatelj bi trebao biti fanatičan.

Trebao bi te bodriti kad cijeli svijet sumnja u tebe, plesati kad imaš dobre vijesti, i plakati kad i ti plačeš.

Povrh svega, prijatelj bi trebao biti matematičar:

Trebao bi umnažati radost, dijeliti žalost, oduzimati prošlost, i dodavati sutrašnjici, izračunati duboku potrebu tvoga srca, i uvijek biti veći nego zbroj svih njegovih dijelova.

nepoznati autor

 

Pregleda: 2212 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 11. 2019.

Slični dokumenti

Što je bila Betlehemska zvijezda?
Što je bila Betlehemska zvijezda?

Kad se Isus rodio u Betlehemu judejskome u dane Heroda kralja, gle, mudraci se s Istoka pojaviše u Jeruzalemu raspitujući se: "Gdje je taj novorođeni kralj židovski? Vidjesmo gdje izlazi zvijezda njegova pa mu se dođosmo pokloniti." (Evanđelje po Mateju)

Svjetiljka - poučna priča
Svjetiljka - poučna priča

svjetiljka_ilustracijaU nekom je selu nasred jedinog trga bila postavljena svjetiljka. Jedina svjetiljka koja je osvjetljavala trg! Svi su se mještani hvalili njome. Seoski načelnik čak je odredio čovjeka da pazi na tu svjetiljku i da se marljivo brine za sve što je u vezi s njom. Slijepo zanesen svojom službom, čovjek postavi na trg, na vidno mjesto, strelicu s natpisom koji je pokazivao i upućivao na svjetiljku. Mještani se tome počeše smijati. Jedan ga upita: - Jeste li vi stavili tu strelicu? - Da, gospodine. - Savjetovao bih vam da je sklonite. - Zašto? - Zato što svjetiljka, ako se ne vidi sama po sebi, ne služi ničemu. Istina. Pravoj vrlini i pravim vrijednostima nije potrebna nikakva strelica.

Zanimljivosti

U Grad Rim s Vatikanom godišnje hodočasti oko 8 milijuna vjernika, Lourdes 6 milijuna, Jasnu Goru 4 do 5 milijuna, Fatimu 4 milijuna, Guadelupe 2 milijuna. U Mariju Bistricu pristigne oko pola milijuna hodočasnika.

Humor

Dva čovjeka hodaju pustinjom. Prvi reče: “Imam jednu dobru i jednu lošu vijest. Loša je: i danas ćemo gutati pijesak.” “A koja je dobra?” “Pogledaj koliko ga ima.”

Poslovice

Nije sretan onaj tko ima ono što želi, već onaj koji ne želi ono što nema. (Latinska)