Pobijediti strah, stres i samog sebe - poučna priča Novo!

0 preuzimanja

kukac_animacijaDogodilo se to u jednom restoranu. Žohar je iznenada pao na njeno rame. Počela je vrištati i skakati i pokušavala objema rukama maknuti kukca. Cijeli restoran se okrenuo prema njoj.

Žena je napokon u mahnitom mahanju rukama uspjela potjerati kukca, ali on se našao na košulji druge žene koja je sjedila do nje. Sad je bio njen red da nastavi dramu. Histerično je vrištala i mahala rukama.

Konobar je pohitao za njihov stol da vidi što se događa. Čemu tolika vika i strka.

U jednom je trenutku žohar prešao na konobara. Ovaj je nekoliko trenutaka stajao i mirno ga promatra, a onda ga je uzeo i iznio van.

Pio sam kavu i promatrao cijeli događaj. Počeo sam se pitati je li žohar kriv za njihovo ponašanje? Ako je, zašto konobar nije uznemiren? Zašto je reagirao bez imalo histerije i visoke dramaturgije. Dakle, nije problem bio u žoharu, nego u nesposobnosti žena da ostanu pribrane u njegovoj blizini. Iz ovog događaja sam shvatio da nije vika moga oca ili nadređenoga ono što me uznemiri, već moja nesposobnost da se nosim sa uznemirenošću koju izaziva njihova vika. Nije zastoj u prometu ono što me uznemiri, već moja reakcija na zastoj u prometu. Puno više nego sam problem, moja reakcija na njega je ono što me povrijedi.

autor nepoznat

Pregleda: 1117 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 25. 11. 2019.

Slični dokumenti

Dva skakavca - poučna priča o prijateljstvu
Dva skakavca - poučna priča o prijateljstvu

Porječkala se dva skakavca. Jedan je rekao: Ja sam najbolji skakavac. Mogu skočiti mnogo više od tebe. I skoči na visoko stablo.

Ribiči - kratka priča
Ribiči - kratka priča

Dva su čovjeka otišla na pecanje.

Jedan je bio iskusan ribič, a drugi nije.

Zanimljivosti

U Kraljevoj Sutjesci u Bosni mladi su stoljećima na blagdan sv. Josipa, 19. ožujka, tetovirali križ na tijelo kao simbol pripadnosti kršćanskoj vjeri. Običaj postoji od turskih osvajanja a prije šezdesetak godina se gotovo ugasio. Danas se križ može vidjeti na rukama starijih žena i na ponekoj mlađoj ruci.

Humor

Pita učiteljica Ivicu: ‘Ivice, koliko znaš o Platonu?’ Ivica: “Isto koliko i Platon o meni!”

Poslovice

Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman)