Živjeti svaki dan - kratka poučna priča Novo!

0 preuzimanja

Priča govori o čovjeku koji je krenuo na hodočašće kako bi susreo svetoga pustinjaka i zamolio ga za savjet. ples_na_kisiKad ga je susreo upitao ga je: - Ako bi ti ostao samo jedan dan života, kako bi ga proživio? Stari pustinjak odgovori: - Hm, najprije bih izmolio jutarnju molitvu.... Potom bih skuhao čaj i krenuo zalijevati vrt... Nakon toga bih posjetio susjeda Ivana... Onda bih malo odrijemao... - Što? - prekinu ga hodočasnik - Pa svaki dan tako živiš! - Naravno - odgovori pustinjak - Zašto bi zadnji dan morao biti drukčiji od ostalih?

autor nepoznat

Pregleda: 936 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 28. 11. 2019.

Slični dokumenti

Bijeg - poučna priča
Bijeg - poučna priča
Stari je ribar drijemao pored kante pune rakova. Probudi ga prolaznik i reče: Pazi! Rakovi će ti pobjeći! Iskusni starac odgovori: Nema straha! Čim se neki uspe do vrha, za nj se uhvati drugi, a za ovog treći i tako redom. Na kraju svi opet padnu u kantu. Oni se sami pobrinu da nitko ne pobjegne. Poznato je da iz nesreće izlazimo kad jedni drugima pomažemo. Pa ipak, u malim i velikim stvarima pomoć tražimo iskorištavajući druge.

Bruno Ferrero

Stuba više - priča o životnim poteškoćama
Stuba više - priča o životnim poteškoćama

Jednog je dana seljakov magarac pao u bunar. Životinja je satima zapomagala dok je seljak pokušao dokučiti što učiniti.

Zanimljivosti

Prvu školu u Hrvatskoj osnovali su benediktinci u Rižinicama pored Solina, u 9. st. za vladavine kneza Trpimira.

Humor

Pilot je upravljao malim avionom u kojem su se nalazile veoma važne osobe. Trebao je sletjeti na aerodrom u Seatlu (tamo je sjedište “Microsofta”), ali zbog magle nije vidio ni prst pred nosom a instrumenti su otkazali. Nakon što je bezuspješno kružio sat vremena vidio je zgradu i službenika kako radi na petom katu. Pilot otvori prozor i vikne: – Hej, gdje se nalazim? – Vi ste u avionu! – odgovorio mu je čovjek. Pilot je zatvorio prozor, okrenuo se za 275 stupnjeva, bez problema stigao do aerodroma udaljenog sedam kilometara i prizemljio se. Zbunjeni i zadivljeni putnici pitali su ga kako je uspio. – Jednostavno – reče pilot – pitanje koje sam postavio onom čovjeku bilo je jednostavno. Dao mi je točan, ali potpuno beskoristan odgovor, što znači da je službenik “Microsoftove” Službe za podršku korisnicima, a od te zgrade se brzo i lako dolazi do aerodroma.

Poslovice

Slušaj druge ili će te vlastiti jezik učiniti gluhim. (Indijska)