Srce - priča o optimizmu Novo!

0 preuzimanja

planinar_clipartJedan je stari hodočasnik usred zime prelazio preko mosta u podnožju Himalaja. Padala je jaka kiša. Čuvar zabrinut za uspjeh starčeva putovanja upita: Kako ćeš, dobri čovječe, stići na vrh planine po ovakvu vremenu? Starac veselo odgovori: Ne brini, moje srce je već tamo a ostatku mene lako ga je pratiti.

autor nepoznat

Pregleda: 844 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Nikad ne odustaj
Nikad ne odustaj

Postoji priča o čovjeku koji je tisuću puta udario ogromnu stijenu velikim čekićem i ona se nije slomila niti nakon tog tisućitog udarca. Htio je odustati. Ali tko zna zašto, odlučio je udariti još samo jednom, posljednji put prije nego pođe kući

Planirano zanemarivanje - kratka priča
Planirano zanemarivanje - kratka priča

Kad su mladu koncertnu violinisticu upitali koja je tajna njenog uspjeha odgovorila je: “Planirano zanemarivanje!”

Zanimljivosti

Jedna legenda o datuljama kaže da je Alah ovo stablo napravio od gline koja mu je ostala nakon što je napravio Adama. Stablo je zaista blagoslovljeno, koristi se za ogrjev, od kore se plete užad, ograde i krovovi, košare, metle, torbe i sandale od lišća, sirup, čak i vrlo ukusno ali opojno vino, “kava” od prženih koštica.

Humor

Dvoje djelatnika i ravnatelj odoše na ručak i nađoše staru uljanu lampu. Protrljaše je a iz lampe izađe duh i reče: – “Troje vas je pa ću svakome ispuniti po jednu želju.” – Prvo meni – reče djelatnica. – Želim biti na Bahamima i voziti se gliserom ne mareći ni za što na svijetu! Puf! I ona nestane. – Njen kolega, u čudu, reče: ” Ja sam slijedeći! Ja sam slijedeći! Želim da sam na Havajima, na plaži i zauvijek okružen pinacoladom i ljubavlju svog zivota. Puf! I on nestane. – Ti si na redu – reče duh ravnatelju. A on reče: – Želim da se ovo dvoje poslije ručka vrate na posao. *p o u k a: UVIJEK PUSTITE ŠEFA DA PRVI GOVORI!

Poslovice

Slušaj druge ili će te vlastiti jezik učiniti gluhim. (Indijska)