Dva prijatelja Novo!

0 preuzimanja

Ovo je priča o dvojici prijatelja koji su išli pustinjom. Putem su se porječkali i prvi je udario drugoga. Udareni se osjetio povrijeđenim i šutke je napisao u pijesku: DANAS SAM DOBIO UDARAC OD MOG NAJBOLJEG PRIJATELJA. Produžili su tako sve dok nisu našli jednu oazu gdje su se odlučili okupati. Onaj što je dobio udarac zamalo se nije utopio, ali život mu je spasio onaj drugi. Kad je došao k sebi, urezao je u jednom kamenu: DANAS MI JE MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ SPASIO ŽIVOT! Onaj koji je udario svog najboljeg prijatelja upita: "Kad sam te udario, poruku si napisao u pijesku, a sada je urezuješ u kamen. Zašto?" Prijatelj mu odgovori: "Kad nam netko napravi nešto loše, to trebamo zapisati u pijesku da bi vjetrovi ubrzo izbrisali, ali kad netko napravi nešto dobro, to trebamo urezati u kamen da ostane zabilježeno zauvijek!" NAUČI SE DA RANE UPISUJEŠ U PIJESAK, A SREĆU UREZUJEŠ U KAMEN. Dobro pamti, a loše zaboravljaj i praštaj!

Pregleda: 749 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Đavao i ravnodušnost
Đavao i ravnodušnost

sotona_ilustracija_pakaoJednom je đavao odlučio prodati sve alate iz svog arsenala i stoga ih je uredno posložio da ih svi vide. Kolekcija je bila impresivna: blistavi bodež Zavisti, pila Gnjeva, kliješta Pohlepe, otrovne strijele Pohote i Požude. Bilo je tu alata Straha, Gordosti i Mržnje, i na svima se nalazilo papirić s nazivom i cijena.

Odvojen od svih ostalih alata nalazio se mali i naizgled neugledan drveni klin, na kome je visio naziv RAVNODUŠNOST.

A cijena ovog alata bila je veća od svih ostalih zajedno.

Neki prolaznik upitao je đavla zbog čega tako skupo cijeni taj čudni klin.

- Cijenim ga više od svega – odgovorio je đavao. – Jer je to jedini instrument u mom

arsenalu, na koji se mogu osloniti kad svi ostali zakažu. Ako mi uspije zabiti ovaj klin u čovjekovu glavu on mi otvara vrata za sve ostale instrumente.

Zanimljivosti

Kad bismo cjelokupno svjetsko stanovništvo sveli na selo sa stotinu stanovnika u njemu bi živjelo 57 Azijata, 21 Europljanin, 14 Amerikanaca i 8 Afrikanaca. Živjele bi tu 52 žene i 48 muškaraca, 70 nebijelaca i 30 bijelaca, 70 nekršćana i 30 kršćana, 89 heteroseksualaca i 11 homoseksualaca. Šest posto osoba posjedovalo bi 59 posto svega privatnog bogatstva, a sva bi šestorica bila iz SAD-a. U nastambama bez najosnovnijih uvjeta stanovanja obitavalo bi njih 80; 70 bi ih bilo nepismenih, pedeset neishranjenih, 1 bi umirao, 1 bi se rađao, samo bi 1 imao računalo i samo bi se 1 mogao pohvaliti sveučilišnom diplomom.

Humor

Nakon propovijedi pita biskup nemirnu djevojčicu: “Zašto ti hodaš po crkvi dok svi ostali sjede?” – “A zašto ti govoriš dok svi ostali šute?” – odgovori djevojčica.

Poslovice

Nije sretan onaj tko ima ono što želi, već onaj koji ne želi ono što nema. (Latinska)