Postoje samo dva svijeta - Stjepan Lice Novo!

0 preuzimanja

andjeo-vrag-ilustracijaPostoje samo dva svijeta - stari svijet i evanđeoski svijet; samo dva načina života - stari život i evanđeoski život. Moguće je biti ili stari čovjek ili čovjek Evanđelja. Stari čovjek teži vladanju, evanđeoski čovjek služenju; Stari je čovjek sklon optuživanju, evanđeoski čovjek opravdavanju. Stari je čovjek sitničav, evanđeoski čovjek velikodušan. Stari čovjek uporno pokušava trgovati s Bogom, evanđeoski čovjek živi život kao dar. Stari čovjek je neprestano zabrinut, u evanđeoskom čovjeku živi djetinje povjerenje. Stari je čovjek sputan prošlošću, evanđeoski čovjek je čovjek budućnosti. Stari čovjek živi u duhu ispraznosti, evanđeoski čovjek u duhu blaženstava.

Stjepan Lice  

Pregleda: 1209 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Srce - priča o optimizmu
Srce - priča o optimizmu

Jedan je stari hodočasnik usred zime prelazio preko mosta u podnožju Himalaja. Padala je jaka kiša.

Loše navike - pps
Loše navike - pps
Loše navike - poučna priča ppsLose_navike_poucna_prica_vjeronauk Bogati čovjek zatraži od starog učitelja da mu sina odvikne od loših navika. Učitelj povede mladića u šetnju po vrtu. Poučna priča o opasnosti od loših navika i teškoćama odvikavanja posložena u prezentaciju.

Zanimljivosti

Indijski babe imaju razne vrste zavjeta. Npr. stojeći baba nije sjeo 12 godina, ili baba s jednom rukom u zraku, koji stoji na jednoj nozi, oni koji se zavjetuju na šutnju, strogi vegetarijanci koji jedu samo otpadnute plodove ili oni koji godinama ništa ne stave u usta, babe koji nacrtaju krug u šumi ili u planini i ne miču se iz tog kruga.

Humor

Moja sestra je opet položila razred sa odličnim uspjehom, sve same petice. Ona to meni namjerno radi!

Poslovice

Djeca dobivaju udarce koji pripadaju roditeljima. (Talijanska)