Bijela marama - B. Ferrero Novo!

0 preuzimanja

kuca-ilustracija1Polako se bližio izlazak iz zatvora. U zatvoreniku se sve više budio strah pred susretom s ukućanima. Hoće li me primiti? Ili će me prezreti i odbaciti? Bojao se pravoga odgovora. Stoga odluči: zaboravit ću dom i svoje!

Jedva je odlučio ukrcati se na vlak. Putovanje ga je iscrpljivalo. Bojao se svakoga zavoja.

No, potajno se ipak nadao da će ga toplo prihvatiti pa je napisao pismo: Na jabuku pred kućom objesite mi znak ako me niste odbacili – bijelu maramu koju ću moći vidjeti iz vlaka.

Kad je vlak stao i on došao pred kuću, na jabuci je ugledao tisuće marama!

Jabuka je cvala maramama oproštenja i radosne dobrodošlice!

Pregleda: 770 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Dvije trgovine - poučna priča
Dvije trgovine - poučna priča
kucica_gljiva_ilustracijaLevi se jednom žalio svojem rabinu: Rabi, imam trgovinu. Teško radim od zore do mraka. A opet, jedva preživljavam. Onaj kršćanski lopov, koji ima trgovinu nasuprot mene, svaki je dan bogatiji. Rabin mu, nakon dužega razmišljanja, odgovori: Vidi, Levi. Stvar je vrlo jednostavna. On se bavi samo svojom trgovinom, dovoljna mu je njegova sposobnost i njegov rad i posao mu dobro ide. Ti se pak brineš za dvije trgovine: za svoju i za njegovu. I zato ti nisu dovoljni samo tvoj rad i tvoje sposobnosti.
Životna očekivanja današnje mladeži
Životna očekivanja današnje mladeži

Nedavno, na jednom dugom putovanju vlakom, trojica mladića, koji su imali otprilike osamnaest godina, unišla su u moj odjeljak. Pratio ih je neki stariji čovjek. Kasnije sam otkrio da je to bio profesor tjelesne kulture u njihovoj školi.

Zanimljivosti

Nostradamusova proročanstva odmah nakon izdavanja 1555. godine ocijenjena su kao “užasna zloporaba ljudske lakovjernosti” i već 1558. u Parizu je izašla knjiga koja pobija istinitost njegovih proročanstava.

Humor

Kažu da je papa Franjo nakon što su ga izabrali u ožujku 2013. rekao kardinalima: “Neka Vam Bog oprosti za sve što ste učinili!”

Poslovice

Ne idi utabanim putem. Umjesto toga kreni tamo gdje puta nema i ostavi trag. (Anoniman)