Cigla i audi Novo!

0 preuzimanja

Mladi direktor uspješne tvrtke prolazio je kroz naselje u novom audiju malo brže od dozvoljene brzine. Usporio je videći djecu kako se igraju između parkiranih automobila. Iznenada, jedna cigla je udarila u vrata njegova auta! Zakočio je i vratio se na mjesto s kojeg je cigla bačena. Bijesno je izašao iz auta, uhvatio prvo dijete koje mu je došlo pod ruku, pritisnuvši ga uz auto, zaurlao: “Govori tko je ovo učinio!? Znaš li kolika je šteta?????” “Oprostite… molim vas, žao mi je… nisam znao što učiniti… bacio sam ciglu jer nije bilo nikoga da mi pomogne.” Uplakani dječak rukom je pokazao iza parkiranog auta gdje je bio njegov brat. Dječak se preplašio i počeo mucati: “Otkotrljao se s pločnika i ispao iz invalidskih kolica. Nemam snage da ga sam podignem.” I dalje jecajući zamolio je zaprepaštenog čovjeka da mu pomogne podići brata. Dirnut, vozač je progutao knedlu koja mu se zaustavila u grlu. Brzo je podigao dječaka u kolica i maramicom obrisao ogrebotine s njegovih laktova. Pažljivo ga je pogledao i utvrdio da će sve biti u redu. “Hvala vam puno!”, rekao je zahvalni dječak. Čovjek je potresen promatrao kako mali dječak gura invalidska kolica prema kući, a potom pogledao svoj auto. Šteta je bila vidljiva. Ipak, odlučio je ne popravljati štetu kako bi ga podsjećala na važnu životnu poruku: Nikad ne idi tako brzo kroz život da netko mora baciti ciglu na tebe da ti privuče pozornost.

Pregleda: 823 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 11. 12. 2019.

Slični dokumenti

Božićne jaslice - zanimljivosti
Božićne jaslice - zanimljivosti

- Relikvije betlehemskih jaslica čuvaju se u bazilici Santa Maria Maggiore u Rimu u podzemnoj kapelici u obliku betlehemske špilje.

Dvije oporuke - priča o molitvi
Dvije oporuke - priča o molitvi
Bilo je to u Frankfurtu, prije određenoga broja godina. Umro je veoma bogat čovjek, bez bližih srodnika. Radoznalci su se pitali tko će naslijediti njegove milijune. oporuka_ilustracijaPokojnik je ostavio dvije oporuke. Jedna se imala otvoriti odmah nakon smrti, a druga nakon pokopa. U prvoj je pisalo: Želim da me pokopate sutra u četiri sata ujutro. Ispuniše tu neobičnu želju. Oko lijesa se okupilo petero ljudi. Otvorena je druga oporuka: Želim da se moja imovina ravnopravno podijeli među one koji su se okupili na mome ukopu. Tih je petero ljudi imalo sreću. Mogli bismo im i zavidjeti... Ali mi imamo puno više! Nedjeljom nas okuplja Isusova oporuka: OVO ČINITE MENI NA SPOMEN!

Zanimljivosti

Jedna od najpoznatijih krvnih osveta (prikazuje se kao turistička atrakcija) odvijala se sredinom 19. stoljeća između obitelji patrijarha Randolph McCoy-a (Kentacky) i obitelji kapetana William Hatfield-a (Virginia). Sukob je odnio mnoge živote s obje strane a navodno je izbio oko vlasništva nad zalutalom svinjom. Eskalirao je nakon ženidbe Roseanne McCoy i Johnsona Hatfielda.

Humor

Velečasni Weigelt je u novinama ugledao vlastitu osmrtnicu. Zaprepašten nazove biskupa i kaže mu da pogleda. Biskup šokirano odgovori: Recite mi: odakle me točno zovete?”

Poslovice

Ne idi utabanim putem. Umjesto toga kreni tamo gdje puta nema i ostavi trag. (Anoniman)